13,5%

Se arată 1–12 din 68 de rezultate

Budureasca Fume Premium

37 lei

Culoare galben pai, nas complex cu arome de citrice invaluite intr-o nota de lemn ars, afumat. Gustativ predomina aroma de de paine continuata cu cea de unt dar si acele note usore de afumat simtite la nas. Amprenta vinificatorului este data de imbinarea aciditatii si corpolentei oferite de Riesling si Sauvignon Blanc, cu catifelarea si prospetimea caracteristice soiului Pinot Grigio. Intregul ansamblu este bine echilibrat cu intensitate gustativa buna si postgust lung. Poate fi insotit de preparate pe baza de pui, peste, fructe de mare si paste, dar se poate consuma cu succes singur, inainte de masa. Temperatura de servire: 12-14˚C in sezonul rece si mai jos la vara.

Crama Oprisor Smerenie 2015

118 lei

Smerenie a parcurs un drum invers, de la nume si idee, la lichidul inchis in sticla. Un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite. Vinul este un cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir si Dornfelder. Toate elementele sale se afla in armonie. Culoare intensa, nas complex si ademenitor, cu arome de visine supracoapte, cacao, cafea, vanilie si scortisoara si tanini bine conturati. Gustul lasa loc fructelor negre, prune afumate, smochine si ciocolata. Postgustul este lung si condimentat, cu note de vanilie, cacao si piper negru.

Dagon Clestar

36 lei

Clestar este un asamblaj (inainte de fermentatie) de Feteasca Alba si Regala din vii de peste 40 de ani, partial fermentat in butoaie de stejar de 500l, nu la prima folosire. De la bun inceput suntem influentati de punctajul aparut pe jancisrobinson.com, 17/20, nivel pe care nu-l ating unele Bordeaux-uri de 100 EUR sticla. Nasul este un mix de tinerete si dezvoltare in lemn, in proportii egale, aducand atat note verzi, crocante, cat si rotunde, de miere. S-au imbuteliat 2650 de sticle din acest vin corpolent, echilibrat, rotunjimea fiind data si de restul de zahar – e incadrat demisec pentru un amarat de gram in plus. Ca-i fara drojdii cumparate, vinificatie aproape artizanala, cules la 4 dimineata, you know the drill. Oenologul Mark Haisma da uneori in Burgundia 50E pe un kg de struguri, deci la 5 lei cat e maximul bursei Dealu Mare, e un chilipir. S-a vinificat la Halewood, s-a imbuteliat la DFR, insa acum micro-crama e deja stabilita in Ceptura in, probabil, cel mai reusit resort turistic al regiunii, care va fi foarte curand dat in folosinta, cu sali de evenimente, piscina, spatii de cazare, etc.

 

Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon

58 lei

Fructul este bine conturat in plan secundar, pentru ca la suprafata Mark Dworkin a reusit sa puna in valoare cele mai apreciate arome: tutun fin, lemn dulce, frunze uscate. Un vin echilibrat si suculent.

Alira Grand Vin Merlot

59 lei

Un vin complex cu o structura stabila si un nivel alcoolic optim – 13,5%. Invaluie iubitorul de vin in arome de ciocolata neagra si visine coapte.