14%

Se arată 1–12 din 50 de rezultate

Crama Oprisor Cabernet Premium 2015

99 lei

Cabernet Sauvignon-ul de la Oprisor spune mai mult despre această aşezare decât orice ar putea spune cuvintele. Aduce laolaltă zilele de blestem – ger şi caniculă – cu zilele în care nici un om cu mintea întreagă nu ar părăsi Oprişorul pentru nimic în lume. Tumultuos, ardent, bogat, inteligent, convingător, învăluitor, parfumat ca un colţ de Rai şi săţios atât cât îi stă bine oricărui “vin de înţelepciune”, este un Cabernet pe care aura de vin “de autor” nu-l îndepărtează cu nimic de realitatea că este un vin “de terroir”. Este haina pe care şi-o îmbracă Oprişorul când iese în lume.

Balla Geza Stonewine Feteasca Neagra

66 lei

Vinul provine de pe solurile stâncoase ale podgoriei Minis.
Este un soi specific Românesc. Are o culoare roşu purpuriu, parfum plăcut, de prune si cirese amare, uşor condimentat, cu gust de ciocolata, paine coapta cu un iz mentolat, taninuri catifelate şi gust de fructe de pădure. Se serveşte alături de brânzeturi condimentate, fripturi de miel sau de vită la o temperatură de 16-17C.

Lechinta Gewurztraminer BIO

44 lei

I se spune Dragalasul in cercurile de aficionado, pentru ca-i zglobiu, flirteaza permanent cu aromele exotice, dar are si coloana vertebrala suficient de puternica – 14%. Cel mai frumos e dansul intre arome, aciditate, naturalete si structura. Palat exceptional, indiferent de temperatura, lungime, eleganta, savoare. In faza de lansare are pret promo, e de preferat sa-l vedem cat mai repede

Balla Geza StoneWine Cadarca

66 lei

Vin de o calitate superioara, cu culoare rubiniu deschis, stralucitor si foarte placut ochiului. Nasul este dominat de fructe rosii proaspete de padure, cirese negre si foarte multe condimente. Datorita invechirii in butoaie de barrique apar si cateva note afumate. Este un vin echilibrat in care dupa gustare se continua linia nasului, are un corp mediu. Este un vin rotund, placut, cu o structura compacta. Echilibrul dintre aciditate, taninii fini si alcool este de invidiat. Finalul este mediu si puternic picant, caracteristic soiului.

Budureasca Chardonnay Premium

37 lei

Galben auriu intens, tipic pentru un Chardonnay educat in baricuri. Olfactiv intalnim aromele suave de fructe tropicale, dublate de o nota fina de vanilie, fan si flori de salcam. Gustul este vibrant si aminteste de ananas, unt si vanilie. Consistent si bine structurat, ofera senzatii placute facandu-si simtita prezenta in fiecare parte a palatinului.

Budureasca Noble V

48 lei

Dinastia Budureasca a lansat al cincilea nobil, cel din 2015, plamadit din aceleasi ingrediente: Cabernet, Pinot Noir, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra – toate puse in scena intr-o piesa cu printi si printese, pe eticheta secundara. Are 14,5% alcool, iar Donnelly il lauda ca provine dintr-unul din cei mai buni ani de rosii din zona Mizil – Vadu Sapat. Nota dominanta este de tinerete, reflectata in impresia de iod, de miez de nuca noua, acoperit pe alocuri de cafea, diverse fructe rosii si negre de padure, cirese amare, lemn dulce. Se vede clar ca fructul a fost la maturitate cand si-a inceputul lungul drum catre noi, trecand prin diferite forme. Descrierea este a vinului aerisit 24h la frigider – aka am scos cam 80ml si i-am pus superficial dopul la loc. Acest procedeu mi s-a parut necesar, pentru ca vinul pare proaspat in faza imediat dupa deschidere. In plan tactil e de apreciat echilibrul si amplitudinea, intensitatea, modul activ de exprimare. Incanta consumat si acum, cu conditia sa-l tii in decanter macar o ora, dar cred ca varful de forma va fi in 2-3 ani.

Budureasca Oro Manisa Origini

58 lei

Culoare galben pai, arome predominant florale intrepatrunse usor de notele fructate si de vanilie la care a contribuit Chardonnay-ul. Gust complex, plin, dominat de arome puternice de pere si ananas sustinute de o corpolenta buna. Postgustul aduce in final o nota fina de vanilie si stejar afumat. Vinul provine exclusiv din must ravac (strugurii nu au fost presati).

Budureasca Premium Cabernet Sauvignon

36 lei

Dupa o ora de la deschidere notele primare sunt inca timide, insa in plan secundar fructul noir savuros vine la pachet cu niste condimente. Gustativ joaca relativ aceeasi piesa, cu taninuri coapte-dulci, fara a fi greoi, ci mediu pe partea de corpolenta. Fructul, devenit red-noir, se muleaza bine pe palat. Tehnologia moderna si experienta celor care au inceput mai devreme si au avut capul deschis incepe sa se cunoasca – vinul pare la prima tinerete, chiar daca e cizelat, primenit pentru o intalnire cu noi.

Budureasca Premium Feteasca Neagra

36 lei

Rosu rubiniu inchis cu arome de fructe de padure si condimente.Gustativ, vinul are o structura puternica dar fina pe care sunt asezate armonios aromele. Postgustul prelung evolueaza in taninuri placute. Acompaniaza foarte bine preparatele din carne de vita sau vanat cu ciuperci la gratar si pastele cu sosuri bogate. Temperatura de servire: 16-18˚C.

Budureasca Premium Pinot Noir

36 lei

Culoare rubiniu inchis, cu arome intense de zmeura si cirese cu o usoara nota de condiment pe fundal. Gust intens cu arome de cirese negre si vanilie insotite de taninuri catifelate oferindu-I acestui vin un final lung, fructat. Se poate asocia cu preparate din carne de miel, porc, vita sau ciuperci la gratar. Temperatura de servire: 16-18˚C.