Casa de Vinuri Cotnari

Se arată 1–12 din 14 rezultate

Cotnari Colocviu la Moscova

34 lei

În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint, licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.

Cotnari Colocviu la Venetia

42 lei

Ne place aspectul atragator, nuantele de pe eticheta si din vin sunt deosebite, capisonul are forma perfecta, fara cute cum vad prea des la noi. Nu vom gasi nici in Busuioaca nici in Tamaioasa „buchetul” asteptat, cel putin nu la intensitatea visata, asa cum e normal in orice spumant. Daca Tamaioasa e austera, Busuioca a reusit sa pastreze ceva din aromatica sa, potentata si de cel mai mare rest de zahar rezidual din gama, 14g, deci vinul este un extra-dry.

Cotnari Colocviu la Atena

33 lei

Un vin alb, sec, caracterizat plastic “ca o fată jucăuşă“, ce te întâmpină cu un nas tonic, fresh, elegant. Notele gustative amintesc parcă de pepene galben copt, coacăze roşii, struguri albi proaspăt zdrobiţi şi iarbă cosită. Este susţinut perfect de aciditatea ridicată, fiind sprinţar şi cu un caracter tonic pe final.

Cotnari Colocviu la Paris

39 lei

Roba vinului este limpede și transparentă, cu o splendidă culoare roz antic. O strălucire excepțională denotă prospețimea acestui vin. Nas deosebit, foarte aromat, cu un potpuriuri de miresme exotice. Se regăsesc arome de lychee, grepfruit roz, busuiocul roșu, flori de soc. La gust se dovedește placut, aromat și cu o aciditate discretă. Se regăsește senzualitatea din olfactiv, completată de aromele de lychee și citrice ce devin pregnante.

Cotnari Colocviu la Praga

42 lei

E interesant ca aromatica e aproape neutra, partea catifelata a Tamaioasei simtindu-se abia in gust. Daca ti se pare Francusa aspra, incearca Tamaioasa, iar daca nici asta nu e pe papila ta, Busuioaca e clar solutia ideala. Cele trei spumante sunt un set ce poate fi considerat by him self un masterclass despre metoda traditionala, soiuri romanesti si potentialul lor imens in zone propice. Este in acelasi timp un set de calibrare pentru toti iubitorii de bule care au trecut de Prosecco-urile de duzina si vor sa acceada in zona de „traditionale” fara sau cu un rest foarte mic de zahar. Asa cum in toate tarile populatia iubeste si consuma aproape exclusiv produse locale 100%, acum cred ca avem in sfarsit oportunitatea sa gasim toate atributele intr-un singur loc: soiuri romanesti, vinuri facute integral in Romania de companii cu capital integral romanesc. Iar peste toate astea vine o prezentare frumoasa, un vin de calitate si emotia intalnirii in premiera cu spumante din Francusa, Busuioaca sau Tamaioasa.

Cotnari Colocviu la Roma

33 lei

Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

Cotnari Colocviu la Viena

42 lei

Metoda Traditionala, in zona Brut Zero, cu doar 1,8g, 12,5% alcool, 7,5 aciditate totala. Vinificarea soiului astfel reprezinta o premiera absoluta in oenologia romaneasca. Etichetele sunt din familia Colocviu, completata recent, pe langa Viena, cu Praga si Venetia. Aspect vizual galben auriu stralucitor, de spumant de soi, cu efervescenta intensa, persistenta, formata din bule mici (daca uneori nu-ti iese poate e cazul sa schimbi paharul, detergentul sau mana cu masina de spalat vase). Nasul nu e foarte intens, nu e dominat de drojdii cum te-ai astepta la un vin de gen la prima incercare, ci ramane in zona de fructe verzi – mai ales mere Granny. Prima impresie gustativa este echilibrul, catifelarea – atribute destul de rar intalnite la noi, aici aciditatea naturala ridicata fiind probabil un atu cu greutate. Sigur, fiind un Brut Nature, trebuie sa te astepti la caracterul auster, insa jucaus, simplu, perfect pliat pe temperaturile din ce in ce mai ridicate. E un vin pentru fanii Cava, nu pentru cei de Prosecco, insa si acestia pot gasi alinarea in celelalte doua membre ale familiei: Tamaioasa, cu rest de zahar 10 si Busuioca, posesoare de 14g, ce trece usor in extra-dry.

Cotnari Domenii Busuioaca de Bohotin

33 lei

Vinul are o culoare rose pal, discret, luminos şi pătrunzător, ce te întâmpină cu un nas discret, fin, ce aminteşte de aromele căpşunilor şi frăguţelor de pădure. Aromele olfactive se pierd frumos în gustul de fructe văratice, susţinute de o aciditate medie, corespunzătoare, un post-gust relativ scurt. Este un vin deosebit, o Busuioacă de Bohotin clasică, altceva decât “suratele” ce le găsim prin magazine de ani de zile

Cotnari Domenii Feteasca Alba

28 lei

Nas intens, frumos, floral, însoțit de note fructuoase (mere, pere dar și fructe exotice – mango, papaya), postgust mediu, susținut de o proaspețime atrăgătoare, cu nuanțe de citrice pe final.

Cotnari Domenii Feteasca Neagra

33 lei

Vinul se prezintă cu o culoare rubinie cu evidente și plăcute reflexe purpurii. La rotirea paharului este consistent iar lăcrimarea armonioasă și constantă. Olfactul este dominat de fructe de pădure mature. Tipic soiului de Fetească Neagră se resimt note de prune uscate ușor afumate, cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele din nas nu se termină și evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente ca piper verde, scorțișoară și ienibahar. Caracterul tânăr scoate la iveală o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacă papilele gustative delicat dar este dens, greu, concentrat și corpolent. Taninii tineri și dulci, atent modelați de oenolog, își fac apariția într-o textură unică, fascinantă, alături de o aciditate fructuoasă. Fructe de pădure ca mure și coacăze negre, împânzesc papilele, urmate de note de cireșe amare și sâmbure de vișină.Senzații condimentate de piele udă, scorțișoară și cuișoare. Pe final se întoarce cireașa amară lăsând o senzație de fructuozitate pe papile.