Se arată 265–276 din 615 rezultate

Cotnari Colocviu la Viena

42 lei

Metoda Traditionala, in zona Brut Zero, cu doar 1,8g, 12,5% alcool, 7,5 aciditate totala. Vinificarea soiului astfel reprezinta o premiera absoluta in oenologia romaneasca. Etichetele sunt din familia Colocviu, completata recent, pe langa Viena, cu Praga si Venetia. Aspect vizual galben auriu stralucitor, de spumant de soi, cu efervescenta intensa, persistenta, formata din bule mici (daca uneori nu-ti iese poate e cazul sa schimbi paharul, detergentul sau mana cu masina de spalat vase). Nasul nu e foarte intens, nu e dominat de drojdii cum te-ai astepta la un vin de gen la prima incercare, ci ramane in zona de fructe verzi – mai ales mere Granny. Prima impresie gustativa este echilibrul, catifelarea – atribute destul de rar intalnite la noi, aici aciditatea naturala ridicata fiind probabil un atu cu greutate. Sigur, fiind un Brut Nature, trebuie sa te astepti la caracterul auster, insa jucaus, simplu, perfect pliat pe temperaturile din ce in ce mai ridicate. E un vin pentru fanii Cava, nu pentru cei de Prosecco, insa si acestia pot gasi alinarea in celelalte doua membre ale familiei: Tamaioasa, cu rest de zahar 10 si Busuioca, posesoare de 14g, ce trece usor in extra-dry.

Cotnari Domenii Busuioaca de Bohotin

33 lei

Vinul are o culoare rose pal, discret, luminos şi pătrunzător, ce te întâmpină cu un nas discret, fin, ce aminteşte de aromele căpşunilor şi frăguţelor de pădure. Aromele olfactive se pierd frumos în gustul de fructe văratice, susţinute de o aciditate medie, corespunzătoare, un post-gust relativ scurt. Este un vin deosebit, o Busuioacă de Bohotin clasică, altceva decât “suratele” ce le găsim prin magazine de ani de zile

Cotnari Domenii Feteasca Alba

28 lei

Nas intens, frumos, floral, însoțit de note fructuoase (mere, pere dar și fructe exotice – mango, papaya), postgust mediu, susținut de o proaspețime atrăgătoare, cu nuanțe de citrice pe final.

Cotnari Domenii Feteasca Neagra

33 lei

Vinul se prezintă cu o culoare rubinie cu evidente și plăcute reflexe purpurii. La rotirea paharului este consistent iar lăcrimarea armonioasă și constantă. Olfactul este dominat de fructe de pădure mature. Tipic soiului de Fetească Neagră se resimt note de prune uscate ușor afumate, cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Aromele din nas nu se termină și evoluează spre frunză de tutun, ciocolată și condimente ca piper verde, scorțișoară și ienibahar. Caracterul tânăr scoate la iveală o notă ierboasă, aproape mentolată și extrem de plăcută. Atacă papilele gustative delicat dar este dens, greu, concentrat și corpolent. Taninii tineri și dulci, atent modelați de oenolog, își fac apariția într-o textură unică, fascinantă, alături de o aciditate fructuoasă. Fructe de pădure ca mure și coacăze negre, împânzesc papilele, urmate de note de cireșe amare și sâmbure de vișină.Senzații condimentate de piele udă, scorțișoară și cuișoare. Pe final se întoarce cireașa amară lăsând o senzație de fructuozitate pe papile.

Cotnari Domenii Tamaioasa Romaneasca

29 lei

Miros exploziv, proaspăt, extractiv, elegant, puternic, susținut de arome de struguri bine împărguiți de mucat, cu un gust caracteristic soiului, ce amintește de nuanțe aromatice de fructe de mango, pere, busuioc proaspăt, iasomie, puțin ananas, miere de salcâm, pepene galben, care-ți lasă o senzație gustativă placută, atrăgătoare, completată de o notă de grapefruit pe final, cu un postgust mediu.

Crama Aramic Alb de Silagi

37 lei

Alb de Silagi este vinul alb fanion al Cramei Aramic, reflectând poate cel mai elocvent potențialul zonei Banat Silagiu.

În 2015, Alb de Silagi este obținut din cupajarea soiurilor de Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc și Fetească Albă.

Vinul rezultat este unul complex, având fructuozitate, prospețime și mineralitate. Alb de Silagi trebuie răcit la 12 grade pe toată perioada degustării, fiind recomandat să însoţească preparate pe bază de carne albă sau fructe de mare.

Crama Aramic Cabernet Sauvignon

32 lei

Aramic Cabernet Sauvignon este un vin roșu sec, cu o culoare roșie-intensă, miros intens, persistent de mure coapte și arome fine de condimente.

Un vin bine structurat, suplu, echilibrat și expresiv, chiar dacă este așa de tânăr.

Pentru gurmanzi este recomandată asocierea culinară cu carne de raţă, paste pe bază de sos de tomate, carne de viţel fără sosuri sau brânzeturi uscate maturate mediu.

Temperatura de servire este 18°C.

Crama Aramic Muscat Ottonel

32 lei

Este un vin cu poveste și de poveste!

Muscat Ottonel produs la Silagiu de către Crama Aramic are eleganţă, este delicat, fin, extrem de uşor de băut, exprimă feminitate, dar, totusi, cu potenţial de evoluţie pe termen scurt. Vinul are o aromă puternic florală, fructuos, cu o fineţe specială.

În miros detectăm timid nuanţe de flori de tei, tente minerale, gustul este proaspăt, bine echilibrat, fin, generos, amplu.

Este excelent în compania aperitivelor.
Temperatura optimă de servire este de 12 grade.