Se arată 277–288 din 615 rezultate

Crama Aramic Rosu de Silagi

37 lei

Roșu de Silagi – vinul roșu fanion al Cramei Aramic – reflectă cel mai bine potențialul zonei Banat – Silagiu.

Roșu de Silagi 2015 s-a realizat prin îmbinarea măiastră a 3 vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot și Feteasca Neagra, obținându-se un vin roșu sec, cu o culoare roșu rubiniu intens, reflexe violacee, miros tipic soiurilor: fructe roșii de pădure, bine coapte, vișine, prună uscată, dar și nuanțe de condiment dulce.

Persistența mirosului se regăsește și în gust, post-gustul fiind suficient de intens.

Este un vin care, servit la o temperatura de 16 – 18 grade, poate însoți orice preparat pe bază de carne roșie sau poate chiar vânat.

Crama Aramic Sauvignon Blanc

32 lei

Sauvignon Blanc este vin alb sec, cu o culoare galben verzuie, miros caracteristic soiului din care este produs, intens şi persistent.

O combinaţie de impresii florale, minerale şi acide.

Un vin ce trebuie răcit cu atenţie şi păstrat constant sub 12 grade pe toata perioada degustării.

Recomandat să însoţească preparate pe bază de peşte, fructe de mare, crustacee sau carne albă.

Crama Averesti Nativa Busuioaca De Averesti 0.75l

54 lei

Soi pur romanesc, bijuterie a patrimoniului oenologic autohton – in documentele vechi se gaseste si sub denumirea de „Poama vanata parfumata”. Vin special si original, atat prin culoare cat si prin notele aromatice. Culoarea este roz deschis, usor porfirie. Aroma este intensa, un melanj de note de busuioc, trandafier si grapefruit. Gustul este impresionant, puternic aromat, dulce-acrisor si final persistent. Se recomanda a fi servit in compania deserturilor.

Crama Averesti Nativus Aligote De Averesti

39 lei

Soi de origine franceza, aclimatizat perfect, incat putem spune ca si-a gasit o a doua patrie aici. De culoare verde-galbui, vinul impresioneaza prin mineralitatea ridicata si aromele de iarba inrourata. Vibrant, proaspat si racoritor. Se recomanda a fi servit in compania preparatelor din fructelor de mare, peste sau carne de vanat.

Crama Averesti Nativus Sauvignon De Averesti

39 lei

Generos, catifelat, dar plin de nerv, se distinge prin fructuozitate si finete. Se deschide cu arome de coacaze si note de flori de iasomie. Se recomanda a fi servit in compania mancarurilor din carne alba, peste sau fructe de mare.

Crama Basilescu Golem Alb

58 lei

Asamblajul de Chardonnay si Feteasca Alba fermentate impreuna, are 14,1% alcool, colorit galben-auriu si aspect octuos. In prima faza a mirosului se simte influenta lemnului, intr-o forma placuta, cu adieri vanilate peste o tava de samburi scosi din cuptor: migdale, nuci, alune. Partea fructuoasa nu se lasa mult asteptat, imbracand forme de piersica alba, mar verde si samburele ala amarui si albicios de zarzara la jumatatea drumului spre coacere. Gustos bine! Pentru ca in afara de plusul de prospetime al fructului, e mult peste medie la toate capitolele tehnice, incepand si terminand cu echilibrul: amplitudine, savoare, lungimea postului, aciditate, structura. Imi pare ca efectul maxim s-ar obtine dupa 15 minute de aer, intr-o carafa obisnuita, medie ca deschidere. E un vin de studiu, pentru ca e un vin de creatie. E un vin pentru cunoscatori.

Crama Basilescu Golem Rosu

80 lei

Facut din Feteasca, Merlot si Cabernet, asamblajul de lux Crama Basilescu nu lasa sa se vada cele 14,9 grade alcoolice, daca e tinut in frau, la maxim 17-18 grade. In faza I, la deschidere, e intens, se remarca nota de bacon a Fetestii, foarte picanta, notele vegetale ale Cabernetului, o adiere florala interesanta, originala, daca s-a nascut natural in vin, dar si una trandafirie, de rahat turcesc, un praf de cacao, piele – complexitatea e bine-bine. Gustativ e bine structurat, dens, probabil din nou nefiltrat, taninuri usor aride, aciditate sus.