Se arată 337–348 din 897 de rezultate

Crama Aramic Sauvignon Blanc

32 lei

Sauvignon Blanc este vin alb sec, cu o culoare galben verzuie, miros caracteristic soiului din care este produs, intens şi persistent. O combinaţie de impresii florale, minerale şi acide. Un vin ce trebuie răcit cu atenţie şi păstrat constant sub 12 grade pe toata perioada degustării.  Recomandat să însoţească preparate pe bază de peşte, fructe de mare, crustacee sau carne albă.

Crama Averesti Nativa Busuioaca

54 lei

Soi pur romanesc, bijuterie a patrimoniului oenologic autohton – in documentele vechi se gaseste si sub denumirea de “Poama vanata parfumata”. Vin special si original, atat prin culoare cat si prin notele aromatice. Culoarea este roz deschis, usor porfirie. Aroma este intensa, un melanj de note de busuioc, trandafier si grapefruit. Gustul este impresionant, puternic aromat, dulce-acrisor si final persistent. Se recomanda a fi servit in compania deserturilor.

Crama Averesti Nativus Aligote De Averesti

39 lei

Soi de origine franceza, aclimatizat perfect, incat putem spune ca si-a gasit o a doua patrie aici. De culoare verde-galbui, vinul impresioneaza prin mineralitatea ridicata si aromele de iarba inrourata. Vibrant, proaspat si racoritor. Se recomanda a fi servit in compania preparatelor din fructelor de mare, peste sau carne de vanat.

Crama Averesti Nativus Sauvignon De Averesti

39 lei

Generos, catifelat, dar plin de nerv, se distinge prin fructuozitate si finete. Se deschide cu arome de coacaze si note de flori de iasomie. Se recomanda a fi servit in compania mancarurilor din carne alba, peste sau fructe de mare.

Crama Basilescu Golem Alb

58 lei

Asamblajul de Chardonnay si Feteasca Alba fermentate impreuna, are 14,1% alcool, colorit galben-auriu si aspect octuos. In prima faza a mirosului se simte influenta lemnului, intr-o forma placuta, cu adieri vanilate peste o tava de samburi scosi din cuptor: migdale, nuci, alune. Partea fructuoasa nu se lasa mult asteptat, imbracand forme de piersica alba, mar verde si samburele ala amarui si albicios de zarzara la jumatatea drumului spre coacere. Gustos bine! Pentru ca in afara de plusul de prospetime al fructului, e mult peste medie la toate capitolele tehnice, incepand si terminand cu echilibrul: amplitudine, savoare, lungimea postului, aciditate, structura. Imi pare ca efectul maxim s-ar obtine dupa 15 minute de aer, intr-o carafa obisnuita, medie ca deschidere. E un vin de studiu, pentru ca e un vin de creatie. E un vin pentru cunoscatori.

Crama Basilescu Golem Rosu

80 lei

Facut din Feteasca, Merlot si Cabernet, asamblajul de lux Crama Basilescu nu lasa sa se vada cele 14,9 grade alcoolice, daca e tinut in frau, la maxim 17-18 grade. In faza I, la deschidere, e intens, se remarca nota de bacon a Fetestii, foarte picanta, notele vegetale ale Cabernetului, o adiere florala interesanta, originala, daca s-a nascut natural in vin, dar si una trandafirie, de rahat turcesc, un praf de cacao, piele – complexitatea e bine-bine. Gustativ e bine structurat, dens, probabil din nou nefiltrat, taninuri usor aride, aciditate sus.

Crama Cepari Chardonnay

45 lei

Crama Cepari Chardonnay – nici vorba despre butoaie de lemn, lucru confirmat de miros, care ramane in zona fructului, poate chiar cu inflexiuni florale. Atacul te duce instantaneu cu gandul la miere zaharistita (!), are o prima parte foarte placuta. O prezenta binevenita pe piata.

Crama Cepari Cramposie Selectionata

49 lei

Crama Cepari Cramposie Selectionata e la un nivel calitativ de top, apropiat de cel al anului 2012, un alt varf din ultimii cinci existenti. Chiar daca structura e de punctat, straluceste mai ales cu latura fructoasa, aciditatea mare si senzatia de natural.

Crama Cepari Cuvee

60 lei

Crama Cepari Cuvee – un asamblaj interesant, in care in capul mesei sta Cabernetul, la dreapta fata cea firava, Pinot, iar la stanga rebelul Negru de Dragasani. Setul aromatic e complex, alcool bine integrat, kick-ul de inceput e foarte sus ca intensitate, care insa se pierde usor-usor. Pentru o crama mica e important sa se pastreze amprenta personala, pe care Cepari reuseste sa o puncteze prin acest cuvee de top.