Se arată 349–360 din 902 rezultate

Crama Averesti Nativus Sauvignon De Averesti

39 lei

Generos, catifelat, dar plin de nerv, se distinge prin fructuozitate si finete. Se deschide cu arome de coacaze si note de flori de iasomie. Se recomanda a fi servit in compania mancarurilor din carne alba, peste sau fructe de mare.

Crama Basilescu Golem Alb

58 lei

Asamblajul de Chardonnay si Feteasca Alba fermentate impreuna, are 14,1% alcool, colorit galben-auriu si aspect octuos. In prima faza a mirosului se simte influenta lemnului, intr-o forma placuta, cu adieri vanilate peste o tava de samburi scosi din cuptor: migdale, nuci, alune. Partea fructuoasa nu se lasa mult asteptat, imbracand forme de piersica alba, mar verde si samburele ala amarui si albicios de zarzara la jumatatea drumului spre coacere. Gustos bine! Pentru ca in afara de plusul de prospetime al fructului, e mult peste medie la toate capitolele tehnice, incepand si terminand cu echilibrul: amplitudine, savoare, lungimea postului, aciditate, structura. Imi pare ca efectul maxim s-ar obtine dupa 15 minute de aer, intr-o carafa obisnuita, medie ca deschidere. E un vin de studiu, pentru ca e un vin de creatie. E un vin pentru cunoscatori.

Crama Basilescu Golem Rosu

80 lei

Facut din Feteasca, Merlot si Cabernet, asamblajul de lux Crama Basilescu nu lasa sa se vada cele 14,9 grade alcoolice, daca e tinut in frau, la maxim 17-18 grade. In faza I, la deschidere, e intens, se remarca nota de bacon a Fetestii, foarte picanta, notele vegetale ale Cabernetului, o adiere florala interesanta, originala, daca s-a nascut natural in vin, dar si una trandafirie, de rahat turcesc, un praf de cacao, piele – complexitatea e bine-bine. Gustativ e bine structurat, dens, probabil din nou nefiltrat, taninuri usor aride, aciditate sus.

Crama Cepari Chardonnay

45 lei

Crama Cepari Chardonnay – nici vorba despre butoaie de lemn, lucru confirmat de miros, care ramane in zona fructului, poate chiar cu inflexiuni florale. Atacul te duce instantaneu cu gandul la miere zaharistita (!), are o prima parte foarte placuta. O prezenta binevenita pe piata.

Crama Cepari Cramposie Selectionata

49 lei

Crama Cepari Cramposie Selectionata e la un nivel calitativ de top, apropiat de cel al anului 2012, un alt varf din ultimii cinci existenti. Chiar daca structura e de punctat, straluceste mai ales cu latura fructoasa, aciditatea mare si senzatia de natural.

Crama Cepari Cuvee

60 lei

Crama Cepari Cuvee – un asamblaj interesant, in care in capul mesei sta Cabernetul, la dreapta fata cea firava, Pinot, iar la stanga rebelul Negru de Dragasani. Setul aromatic e complex, alcool bine integrat, kick-ul de inceput e foarte sus ca intensitate, care insa se pierde usor-usor. Pentru o crama mica e important sa se pastreze amprenta personala, pe care Cepari reuseste sa o puncteze prin acest cuvee de top.

Crama Cepari Negru de Dragasani

55 lei

Crama Cepari Negru de Dragasani. Noua crama Cepari a fost inaugurata in 2010 si dotata cu tehnologie de ultima ora. Se exploateaza 27 de hectare pe rod, urmand ca suprafata totala sa ajunga la putin peste 30 in viitor. Cepari nu vine de la ceapa, ci de la cepuri!

Screen reader support enabled.

Crama Cepari Rose

50 lei

Cepari e cea mai sudica crama din zona Dragasani, rasfatata cu mai mult soare si ferita de curentul rece ce vine pe Olt de la munte. Vinurile de aici au un plus de corpolenta, iar mana oenologului Ilarie Prioteasa se vede.