Se arată 37–48 din 917 rezultate

Avincis Cramposie Selectionata

40 lei

Cramposia AVincis pastreaza un rest de zahar generos, la limita pragului demisec, care echilibreaza latura rustica nativa a soiului. S-o fi schimbat ceva, dupa ce frumosii nebuni francezi s-au saturat de viata la tara? Sa o incercam.

Crama Averesti Nativa Traminer De Averesti

39 lei

Aromat si proaspat, galben-verzui, cu gust puternic inmiresmat, generos si tandru. Aroma delicata este formata dintr-un melanj de nuante trandafiri si note de fructe tropicale. Gust robust, stimulator, cu o dulceata minunata pe final. Se recomanda a fi servit in compania preparatelor din fructe de mare, mancarurilor picante, salate de fructe si dulceata de trandafir.

Dagon Clestar

39 lei

Dagon Clestar este un asamblaj (inainte de fermentatie) de Feteasca Alba si Regala din vii de peste 40 de ani, partial fermentat in butoaie de stejar de 500l, nu la prima folosire. De la bun inceput suntem influentati de punctajul aparut pe jancisrobinson.com, 17/20, nivel pe care nu-l ating unele Bordeaux-uri de 100 EUR sticla. Nasul este un mix de tinerete si dezvoltare in lemn, in proportii egale, aducand atat note verzi, crocante, cat si rotunde, de miere. S-au imbuteliat 2650 de sticle din acest vin corpolent, echilibrat, rotunjimea fiind data si de restul de zahar – e incadrat demisec pentru un amarat de gram in plus. Ca-i fara drojdii cumparate, vinificatie aproape artizanala, cules la 4 dimineata, you know the drill. Oenologul Mark Haisma da uneori in Burgundia 50E pe un kg de struguri, deci la 5 lei cat e maximul bursei Dealu Mare, e un chilipir.

 

Lechinta Gewurztraminer BIO

46 lei

I se spune Dragalasul in cercurile de aficionado, pentru ca-i zglobiu, flirteaza permanent cu aromele exotice, dar are si coloana vertebrala suficient de puternica – 14%. Cel mai frumos e dansul intre arome, aciditate, naturalete si structura. Palat exceptional, indiferent de temperatura, lungime, eleganta, savoare. In faza de lansare are pret promo, e de preferat sa-l vedem cat mai repede

Liliac Nectar of Transylvania

68 lei

Vin galben – auriu cu ușoare reflexii verzui, obtinut cu mult efort si deosebita grija, dupa metoda Schilfwein – vin de paie. Se deschide cu arome intense de gutui, fructe confiate, papaya și miere. Pe cerul gurii aromele de miere, dominante, se împletesc cu cele exotice, o dulceață placută făcându-l irezistibil de delicios. Merge excelent cu Crepes suzette, Panna Cotta din fructe exotice, budincă din pâine & unt, dar si asociat in contrast, cu branzeturi nobile vechi, sarate.