Se arată 553–564 din 897 de rezultate

Out Of Stock

Geiben Riesling Beerenauslese 2006

110 lei

Niste domni s-au strans in Italia si au facut Concursul de Vinuri Extreme – ultimul termen referindu-se probabil la niste nise, cu toate ca Rieslingul de Rin, chiar si BA, nu e chiar o raritate. Cum au facut, cum le-au intors, l-au scos pe dl. Geiben BeerenAuslese 2006 drept Marea Medalie de Aur. Nu asta a fost motivul pentru care l-am adus in Romania, ci faptul ca am vazut aceasta crama cu multi ani in urma, oamenii care muncesc acolo, modul lor de lucru serios, minim invaziv. In incercarea de a descoperi ce a convins juriul sa acorde cea mai inalta distinctie, am gasit in primul rand echilibrul absolut intre restul de zahar (generos!) si aciditatea NATURALA. Papilele-ti sunt incantate in acelasi timp de doua lucruri placute, la intensitate mare. Am mai fost incantat si de senzatia aranjamentului de citrice, de la mandarine si portocale pana la lemon si lime, peste toate tronand un superb gem de gutui. Alaturi de acestea avem nota de innobilare la sticla, sub forma de miere, flori de salcam, ce vor acumula in complexitate, spre tei si menta probabil dupa zeci de ani. Nici senzatia de hidrocarbura – kerosen, motorina, gaz lampant – nu lipseste.

E un vin absolut minunat, de vazut macar o data in viata. Potential de invechire inca 20-30 de ani de acum incolo.

Geiben Riesling Troken 2016

60 lei

Geiben Riesling Troken 2016 – un vin deosebit daca ai rabdare sa-l aerisesti ca pe un rosu. Notele de mandarina se imbina cu cele de kerosen si cu cele intens minerale, rezultand in primul rand o savoare deosebita. Aciditatea este peste medie, insa bine echilibrata de senzatia de citrice coapte. Nivelul ponderat de alcool il face un companion pe termen lung in serile calde.

Gitana Lupi

90 lei

Gitana Lupi e din alta categorie fata de celelalte rosii ale cramei. Mirosul pregnant de muscata ramane o controversa in lumea iubitorilor de vin, dar in cazul de fata, nu deranjeaza cu nimic, chiar da un plus de complexitate. Maturarea s-a facut timp de 2 ani in budane mari. Are 14% alcool, iar la un an de la imbuteliere ofera senzati catifelate, taninuri dulci, suave, pe o structura densa, concentrata, cu note de cafea, fructe negre de padure. Un plus pentru calitatea materialului din care e facuta eticheta.