Chiar daca eram putin sceptic fata de explicatia celor de la Josef Brigl cum ca rose-ul lor 2020 a fost lansat pe piata acum 2 luni, asta e stilul cramei, etc., a fost primul vin deschis cand a sosit primul palet. Da, inaintea celor 10-12 albe si 4 rosii am ales singurul rose. Ei bine, n-a dezamagit.


    La doar 12,5% alcool, surprinde printr-o foarte buna structura, dar o aromatica retinuta, ce duce cu gandul la finetea vinuri frantuzesti din restaurante cu stele. Are fermentatie malolactica - dar pastreaza o aciditate foarte buna - dupa care urmeaza o perioada de rafinare pe drojdiile fine. Un vin aproape neutru aromatic, care exceleaza gustativ e un vin mare. Nu are nevoie sa se imbrace in culori tipatoare sau sa poarte accesorii scumpe ca sa-si arate valoarea. 88p

Alto Adige a fost binecuvantat cu un complex pedoclimatic ideal pentru viticultura de foarte inalta calitate, un terroir ce nu poate fi replicat niciunde. Adaugand experienta de zeci de generatii - exista atestarea documentara ca la 1309 aici se facea deja vin - vinul de Sudtirol poate fi plasat printre cele mai renumite ale lumii.


Uite intreaga selectie adusa de noi, din care nu lipsesc Pinot Bianco sau Grigio, Chardonnay, Gewurztraminer,  ori Golden Muskateller.

Am creat si un pachet de testare la pret promo.

Ciao!