Terroir: taramul Prosecco-ului si al raului Piave

In partea de nord-est a Italiei, la doar 50 de kilometri de Venetia, incepe magicul taram al Prosecco-ului.

In aceasta zona splendida se gaseste podgoria organica la Jara, intre dealurile Conegliano si Valdobbiadene pana la raul Piave. Prin ce se distinge La Jara, o sa intrebati? Ei bine, prin productia de vinuri organice de inalta calitate, inspirate de principii ce se bazeaza pe respectarea podgoriei si a ciclurilor naturale ale acesteia. De-a lungul podgoriei, randuri de vie lungi se aliniaza si se intind pe 50 de hectare, pana la albia pietroasa a raului Piave, care a modelat acest sol unic.

“Jara” - pietrisul care ne face Prosecco-ul unic

Solul ce ne hraneste vita de vie se deosebeste prin caracterul sau unic. Solul, compus din pietricele de calcar alb - originar din raul Piave - ce absoarbe caldura pe timpul zilei, ca apoi sa o redea treptat pe parcusrul noptii. Datorita acestor caracteristici aparte ale solului, strugurii au un parfum fresh varietal, ce este transpus in vin print-un buchet complex de arome fructate si florale.

Organic – din dragoste pentru sol

Dedicare, pasiune si pricepere tehnica, izvorate din ani de experienta: de asta ai nevoie ca sa cultivi un sol unic. “Dragostea si respectul nostru fata de natura ne-a ajutat sa cultivam in simbioza cu mediul si cu toate componentele sale, pastrandu-i echilibrul. Munca noastra in podgorie urmareste atent ciclurile vitei de vie, respectandu-i sezonalitatea cresterii si a fertilitatii. Lasand la o parte graba si nevoile personale, ne-am devotat la ingrijirea atenta a fiecarui butuc de vita, suntem aici doar pentru a avea grija de sol - exact cum tata Bruno a facut inca din copilarie, cand bunicul Pietro i-a incredintat aceasta imensa responsabilitate.” Bruno inca iubeste sa isi petreaca timpul printre randurile vitei de vie, pe care o considera, prima lui dragoste. Isi cunoaste podgoria butuc cu butuc; stie cum sa citeasca semnele naturii, pentru a-si ajuta vita sa atinga acel echilibru armonios - aroma, culoarea si senzatiile - elementele ce l-au ghidat inca de mic copil si care inca o fac. El supervizeaza riguros fiecare operatiune din camp, de la taierea vitei pana la recolta, toate facandu-se conform metodelor traditionale, rezultand astfel un vin organic - de o aroma si culoare unica - ce reflecta perfecta simbioza cu natura.

Natura este un mecanism perfect

Ne place sa credem ca mama natura este deja un mecanism perfect si ca este de dataria noastra sa ne adaptam - atentia dedicata zi de zi vitei de vie face ca atat strugurii, cat si vinul La Jara sa fie de exceptie.

Aici gasesti gama completa de produse La Jara disponibile

Premii si medalii obtinute anul acesta:

AWC Vienna – International Wine Challenge: Medaglia D’Oro – Prosecco DOC Spumante Extra Dry AWC Vienna – International Wine Challenge: Medaglia D’Argento – Prosecco DOC Spumante Brut AWC Vienna – International Wine Challenge: Medaglia D’Argento – Frizzante Rosé Special Cuvée AWC Vienna – International Wine Challenge: Seal of Approval – Chardonnay Spumante Brut Nature Wine Enthusiast Tasting: 89 punti – Prosecco DOC Spumante Brut Wine Enthusiast Tasting: 89 punti – Prosecco DOC Frizzante Wine Enthusiast Tasting: 88 punti – Prosecco DOC Spumante Dry Challenge Millésime Bio: Medaglia D’Oro – Pinot Grigio Rosé Spumante Brut Challenge Millésime Bio: Medaglia D’Argento – Prosecco DOC Spumante Brut The Gilbert & Gaillard International Competition: Medaglia 90 punti – Prosecco DOC Spumante Brut The Gilbert & Gaillard International Competition: Medaglia 90 punti – Zero Assoluto Spumante Dosage Zero The Gilbert & Gaillard International Competition: Medaglia D’Oro – Prosecco DOC Spumante Extra Dry The Gilbert & Gaillard International Competition: Medaglia D’Oro – Prosecco DOC Spumante Dry The Gilbert & Gaillard International Competition: Medaglia D’Oro – Chardonnay Brut Nature The Gilbert & Gaillard International Competition: Medaglia D’Oro – Pinot Grigio Rosé Spumante Brut The Gilbert & Gaillard International Competition: Medaglia D’Oro – Rosé Special Cuvée