La Jara di Marion Massimo Pinot Noir Brut Nature.




La Jara prezinta in premiera in cadrul targului Vinitaly 2024 un spumant din Pinot Noir 100%, vinificat curajos in alb, la nivel de zaharuri Brut Nature, produs in Friuli - Venezia Giulia. L-au facut prin metoda Long CHarmat, cu fermentatie timp de 6 luni (!). Promotional, il lanseaza deocamdata la acelasi nivel de pret ca si pe celelalte produse din Glera. Pentru noi a fost o revelatie atat ca aspect cat mai ales calitativ. Background-ul inchis al etichetei, striat fin, duce cu gandul la lux, iar nuanta cu care au scris soiul pastreaza produsul in strategia de comunicare comuna pentru toate produsele La Jara di Marion Massimo - pionier al agriculturii organice, certificat inainte sa se nasca una din colegele noastre, de exemplu. La cum arata graficul temperaturilor in iunie-iulie 2024 n-am niciun dubiu ca spumantele cu nivel de zahar moderat vor cuceri multe inimi de doamne si domnisori elevati in simtiri.

Daca vreti un tablou al produsului sa stiti ca aromatica aminteste de pere, polen, senzatii saline si iodate de litoral, mar verde, macris - un vin complex cu perlatie bogata si suprinzator de vina (acele multe trenulete de bule mici, Champagne style). Producatorul vorbeste chiar de litchi si pepene galben. 

12% alcool si multa voie buna cand se deschide a doua sticla, ca una e de sete. 

Clasicul mixt-grill cu peste si fructe de mare pare a fi acompaniamentul ideal, insa stim toti profesionistii ca un pre-drinking de succes doar cu spumant se face.

90 de puncte Wine Advisor.