fbpx

La Salina Chardonnay si Sauvignon

La Salina Chardonnay si Sauvignon

    Sauvignon Blanc Issa 2018 s-a lasat asteptat anul acesta, insa se ridica cel putin la nivelul anilor trecuti. Incepe cu acel nas de sulf, de ou fiert, amprenta a Transilvaniei – sa nu uitam ca si Liliac e asemanator, acel Liliac care cu 6 ani in urma lua Mare Medalie de Aur la Premiile de Excelenta Vinul.ro, in comisia din care a facut parte, cu modestie si subsemnatul. In general albele din jumatatea nordica a tarii sunt mai aproape de cum le-a lasat natura pe acest pamant, beneficiind de un climat propice. N-ai nevoie de ajustari, in special pe partea de aciditate, iar cand vorbim de Crama La Salina stim sigur ca nu exista motive, finaciare sau de alta natura, care sa creeze presiune sa existe vreo vedeta in portofoliu. Trebuie sa invatam si noi, incet – incet, sa diferentiem vinurile “create” de vinurile care pur si simplu asa sunt, asa le-a lasat natura. Sa cautam in ele frumusetea locului din care vin, mai putin decat skill-urile vinificatorului sau materialele folosite pentru rotunjire. N-o sa gasim corp masiv in vinurile nordice, ci vinuri de vara, fructate, florale, prietenoase atat ziua cat si seara, mai ales cand au 12,5% alcool. 87 de puncte.

   

        Chardonnay-urile, chiar de clima rece, au inflexiuni florale ce le rotunjesc, nu mai par taioase. Totodata au nevoie de un timp mai lung de asezare la sticla, parca abia acum, la un an de la lansare, echilibrele naturii s-au stabilit in La Salina Issa Chardonnay 2018. Nuantele aromatice sunt subtile, distingem flori albe de primavara, pomelo, piersica, pe un fond fin onctuos. E un vin de finete, are o fragilitate si o gingasie interesanta. 87p

P.S. Nu uitati ca nu demult crama a pus pe piata cateva distilate din vin deosebite – le gasiti pe toate la sectiunea BAUTURI FINE > ȚUICA.