Se arată 1–12 din 20 de rezultate

Budureasca Fume Premium

39 lei

Budureasca Fume este de culoare galben pai, nas complex cu arome de citrice invaluite intr-o nota de lemn ars, afumat. Gustativ predomina aroma de de paine continuata cu cea de unt dar si acele note usore de afumat simtite la nas. Amprenta vinificatorului este data de imbinarea aciditatii si corpolentei oferite de Riesling si Sauvignon Blanc, cu catifelarea si prospetimea caracteristice soiului Pinot Grigio. Intregul ansamblu este bine echilibrat cu intensitate gustativa buna si postgust lung. Poate fi insotit de preparate pe baza de pui, peste, fructe de mare si paste, dar se poate consuma cu succes singur, inainte de masa. Temperatura de servire: 12-14˚C in sezonul rece si mai jos la vara.

Budureasca Chardonnay Premium

39 lei

Budureasca Chardonnay este galben auriu intens, tipic pentru un Chardonnay educat in baricuri. Olfactiv intalnim aromele suave de fructe tropicale, dublate de o nota fina de vanilie, fan si flori de salcam. Gustul este vibrant si aminteste de ananas, unt si vanilie. Consistent si bine structurat, ofera senzatii placute facandu-si simtita prezenta in fiecare parte a palatinului.

Budureasca Muscat Ottonel dulce

42 lei

Culoare galben-pal deschisa, stralucitoare, nas mai putin intens decat te-ai astepta, cu note specifice soiului, tamaioase, de mosc si citrice, dar si o nota galbui-uscata, de toamna. Gustativ e onctuos, intensitatea aromatica creste semnificativ aducand savoare, apar scent-uri noi, de miere, florale, intr-un curcubeu dulce-ametitor. L-as vedea asociat in contrast, cu prajituri cu foi sarate sau branzeturi tari, de desert, dar mai ales mi-ar placea sa-l revad peste 10 sau 15 ani, dupa ce se va fi innobilat la sticla.

Budureasca Noble V

64 lei

Dinastia Budureasca a lansat al saptelea nobil, cel din 2016, plamadit din aceleasi ingrediente: Cabernet, Pinot Noir, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra. Are 14,5% alcool, iar Donnelly il lauda ca provine dintr-unul din cei mai buni ani de rosii din zona Mizil – Vadu Sapat. Nota dominanta este de tinerete, reflectata in impresia de iod, de miez de nuca noua, acoperit pe alocuri de cafea, diverse fructe rosii si negre de padure, cirese amare, lemn dulce. Se vede clar ca fructul a fost la maturitate cand si-a inceputul lungul drum catre noi, trecand prin diferite forme. Descrierea este a vinului aerisit 24h la frigider – aka am scos cam 80ml si i-am pus superficial dopul la loc. Acest procedeu mi s-a parut necesar, pentru ca vinul pare proaspat in faza imediat dupa deschidere.

Budureasca Noble White

60 lei

Sa fie cel mai bun alb al budurestilor de la legendarul SB13 incoace? Ar cam fi si nu ne lasam orbiti de eticheta noua, moderna, tinereasca, de pe sticla de forma originala, nemaiintalnita in piata. Muscatul, desi trecut primul, nu aduce acel plus aromatic la care te-ai fi asteptat, ceea ce de fapt e un lucru pozitiv, in contextul international al vinurilor. Aduce doar o senzatie de miere zaharisita, de fructe confiate. Sauvignon aduce aciditate si prospetime, iar Chardonnayul rotunjime, corp, onctuozitate. Se vede ca Stephen a vrut sa ne zapaceasca de tot cu aceasta realizare, care este de fapt rodul atator ani petrecuti in vie si in crama, fie vara fie iarna, in conditiile sociale poate nu cele mai fericite din Mizil. Este rezultatul pasiunii unui om pentru oenologie, un exemplu despre cum ar trebui sa construim in fiecare zi un pas in plus in fiecare din business-urile, comportamentul, vietile noastre. Hai sa depasim cu totii conditia de suficienta si orice am face sa facem mai bine de maine. Good job Noble D!

Budureasca Origini Cabernet dulce

45 lei

S-au lasat strugurii in vie pana au acumulat 280g de zahar, din care a rezultat un vin dulce, cu 12,5% alcool. E important ca avem o aciditate buna, un corp rotund, tipicitate de soi, cu fructe negre si iz vegetal, usor gemos, cu amplitudine aromatica. Ar fi bun de pus la pastrare vreo 10 ani. Nota de gem de visine predomina gustul, fiind dublata de ciocolata si un iz subtil de vanilie. In postgust se simt note de lemna ars, afumat, tabac si ciocolata neagra.

Budureasca Origini Sauvignon Blanc 2017

62 lei

Budureasca Sauvignon Blanc Origini este un curcubeu de arome de fructe tropicale coapte, in stilul lumii noi a vinului, apetisante, intense, suculente. Avem grepfruit, mango, banane, fructul pasiunii, balansate gustativ de aciditatea potrivita; un model de echilibru, cu inflexiuni maiestuoase pe cerul gurii.

Budureasca Oro Manisa Origini

62 lei

Budureasca Origini Oro Manisa este de culoare galben pai, si are arome predominant florale, intrepatrunse usor de notele fructate si de vanilie la care a contribuit Chardonnay-ul. Gust complex, plin, dominat de arome puternice de pere si ananas sustinute de o corpolenta buna. Postgustul aduce in final o nota fina de vanilie si stejar afumat. Vinul provine exclusiv din must ravac (strugurii nu au fost presati).

Budureasca Premium Cabernet Sauvignon

40 lei

Dupa o ora de la deschidere notele primare sunt inca timide, insa in plan secundar fructul noir savuros vine la pachet cu niste condimente. Gustativ joaca relativ aceeasi piesa, cu taninuri coapte-dulci, fara a fi greoi, ci mediu pe partea de corpolenta. Fructul, devenit red-noir, se muleaza bine pe palat. Tehnologia moderna si experienta celor care au inceput mai devreme si au avut capul deschis incepe sa se cunoasca – vinul pare la prima tinerete, chiar daca e cizelat, primenit pentru o intalnire cu noi.

Budureasca Premium Feteasca Neagra

40 lei

Rosu rubiniu inchis cu arome de fructe de padure si condimente.Gustativ, vinul are o structura puternica dar fina pe care sunt asezate armonios aromele. Postgustul prelung evolueaza in taninuri placute. Acompaniaza foarte bine preparatele din carne de vita sau vanat cu ciuperci la gratar si pastele cu sosuri bogate. Temperatura de servire: 16-18˚C.

Budureasca Premium Pinot Noir

39 lei

Budureasca Premium Pinot Noir are culoarea rubiniu inchis, cu arome intense de zmeura si cirese cu o usoara nota de condiment pe fundal. Gust intens cu arome de cirese negre si vanilie insotite de taninuri catifelate oferindu-I acestui vin un final lung, fructat. Se poate asocia cu preparate din carne de miel, porc, vita sau ciuperci la gratar. Temperatura de servire: 16-18˚C.