Se arată 325–336 din 965 de rezultate

Corcova Cuvee Boheme

56 lei

Corcova scoate din joben un cupaj de CS si M din 2009 cu un design atragator, prin prisma simplitatii si a culorilor. DOC-CMD Mehedinti-Corcova, imbuteliat de vreo 2 ani, timp inca insuficient pentru Cab-ul naravas sa-si piarda notele vegetale. Culoare deep ruby, spre granat, „cuisoare”, lemn dulce, fructe negre, bacon – destul de complex, insa nu chiar atragator. Recunosc ca n-am avut rabdare sa-l cobor un pic de la cele 20 de grade inconjuratoare. In gust prima loveste partea leguminoasa a Cab-ului, dupa care lucrurile se aseaza dupa chipul si asemanarea mirosului, ba chiar prelungesc orchestra cu niste ciocolata neagra. Tactil e placut, catifelat, desi taninurile mai puncteaza cate un upercut sub buza superioara. Nu e acel stil francez, bine definit in Syrah sau Pinot Noir, e mai aproape de stilul Dealu Mare, carnos, ce te duce cu gandul la solul fertil si chiar la o idee de Feteasca neagra.

Corcova Feteasca Neagra

50 lei

Arome intense de fructe rosii si negre de padure – mure, coacaze – prune, condimente. Un vin rotund, catifelat, cu taninuri rotunde ce duc la un final lung, aromat.

Corcova Pinot Noir Reserve

55 lei

Culoarea este un rosu rubiniu intens, tanar si carnos, intr-o nuanta sensibil mai intunecata decat majoritatea Pinot-urilor clasice. Olfactiv ne duce cu gandul la fructe rosii de padure, frunze uscate, coacaze albastre, cu un subton de piper verde si un fin praf de vanilie ce invaluie partitura. Mai degraba auster decat savuros, mai mult frantuzist decat romanesc. Gustativ ar trebui sa analizam in primul rand parametrii tehnici: foarte sec, aciditate vioaie, integrata in ansamblu, consistenta medie, specifica soiului, dar taninuri usor uscate, dand senzatii prafoase in final. Retronazal apar aromele din seturi nobile, aducand a fan uscat, grajd, piele tabacita, totul la o amplitudine notabila.

Corcova Syrah Reserve

61 lei

Syrah-ul Reserve demonstreaza, ca si celelalte vinuri Corcova, interventii minime asupra vinului. Pepper, cacao, un an sticla, un an lemn, echilibrat, tanin copt, asezat, astringenta, carnozitate. Mai departe insa, ne surprinde ridicand si mai mult nivelul calitativ. Aromatic nu are o amplitudine de tinut minte, insa lungimea postgustului e remarcabila. Taninuri fine, coapte, aciditate buna, structura solida pentru un Syrah, savoare – apar impresii de ciocolata, bomboane cu alcool. Totodata, da impresia ca ar fi nefiltrat. Are un bun potential de invechire. Stilul frantuzesc e foarte diferit de majoritatea vinurilor rosii romanesti.