Se arată 529–540 din 1111 rezultate

Dagon Jar

47 lei

Dagon Jar, un Cuvee inedit de Pinot Noir cu Feteasca Neagra facut de Mark Haisma, un specialist al Pinot Noir-ului, recunoscut in Burgundia pentru talentul sau.

Dagon Sandridge Feteasca Neagra

295 lei

Dagon Sandridge Feteasca Neagra vine intr-o serie limitata de numai 666 de sticle, dintr-o vie de peste 30 de ani, de pe o duna de nisip din Dealu Mare, ce da doar 3t de struguri la hectar. A petrecut 12 luni in budane de 500 l noi și încă 12 in budane similare refolosite. Are nas proaspăt, de fruct rosu de pădure aproape neutru aromatic, cum ar fi coacăzele rosii, merisorul, coarnele. Este extractiv, cu aciditate sus, taninuri pe note de cafea, de o savoare superbă. Poate fi THE sau unul dintre reperele din zona high-end a sortimentul. Pentru un adevărat pasionat de vin bun romanesc, o sticla la beci e minimul acceptat.

Davino Domaine Ceptura Blanc

74 lei

S-au schimbat cateva lucruri importante in procesul de vinificatie, cautandu-se (cu succes) o atingere mai delicata a lemnului, alaturi de alte procese moderne. Vinul devine astfel prietenos si cu acei consumatori nerabdatori sa vada inca de la aparitie vinul aproape de maximul sau. Aromatic pleaca oarecum clasic, trecand printr-un set de citrice – lamaie-grepfruit galben- intr-un mod soft, fara unghiuri necizelate. Gustativ se confirma senzatia onctuoasa banuita la inceput, aromele pastreaza directia, amplificandu-se pe palat. Intensitatea se mentine sus si dupa contact, aprope nu exista cadere in prima faza. Mr. Costachescu a umblat cu atentie la acordul fin pana a obtinut aceasta simbioza impecabila intre forta Rieslingului, prospetimea SB-ului si caldura Fetestii Albe.

Davino Domaine Ceptura Rose

66 lei

Combina intr-un mod cat se poate de original o umbra exotica cu fructele rosii de padure intr-o forma fina, echilibrata, pe un fond mineral care da greutate. Puncteaza de la primul contact cu papilele la toate capitolele: echilibru, savoare, amplitudine aromatica, finete tactila, chiar usor onctuoasa. Finalul, in ciuda unei senzatii de migdale amarui, ramane de o intesitate si complexitate remarcabila.

 

Davino Domaine Ceptura Rouge

95 lei

Domaine Ceptura Rouge, sau DCR, cum e alintat al doilea vin din gama Davino, are o complexitate aromatica impresionanta, care aliniaza ciocolata alba, lemn dulce, dulceata de afine, vanilie si caramel, curmale zaharisite, bacon, coacaze, lichior de caise, niste condimente asiatice si alte miresme pe care le putem enumera la infinit. Nu pare o descriere specifica unui vin rosu sec, insa cele facute sa exceleze – sa nu uitam ca DCR e doar o selectie subiectiva dintr-o mare de Flamboyant – nu aduc fructul in prim plan. Sunt sigur ca ceea ce simtim acum, imediat dupa lansare, se va transforma in timp in seturi clasice de arome de innobilare la sticla. N-am remarcat o mare diferenta gustandu-l imediat dupa deschidere versus o ora in decanter, asa ca nu va obositi cu asta, cautati doar un pahar si temperatura potrivita. Vinul e suficient de bun incat sa nu simtiti lipsa vreunei asocieri culinare sau persoane cunoscute – daca vreti sa va concentrati cu adevarat asupra lui. Dupa episodul de cercetare pot urma zeci si sute de aprofundare, in diferite aranjamente gurmande si/sau sociale. Atacul e foarte puternic, izbeste ca un val urias, clar, transparent, din zonele de surf, in care s-au unit toate fortele: intensitate ridicata, taninuri – astringenta, extractivitate – densitate, dupa care se aterne un echilibru intens, activ, opozit celui aparent care apare in vinurile plate. Pe cat e de vijelios, pe atat e de catifelat in background, daca reusesti sa privesti dincolo de tinerete. A fost incantator acum, dar pariez ca peste vreo 3 ani va fi un domn scolit, barbierit, care vorbeste multe limbi straine. Probabil in Spania un vin cu aceste caracteristici ar avea in jur de 92-93 puncte Parker.

Davino Iacob alb

48 lei

Davino Iacob Alb e dominat de un SB new-world, intens, boombastic, potentat de latura tinereasca spre ananas-banana, fara sa lipseasca insa cea vegetala, care tempereaza intr-o oarecare masura nebunia fructelor tropicale. In aceste game sunt vinuri care se pliaza pe dorintele consumatorului larg, insa chiar daca partea comerciala e evidenta, marca Davino garanteaza o calitate superioara, vizibila mai ales tactil.

Davino Iacob Rose

39 lei

Davino Iacob Rose are culoarea foitei de ceapa, dar cu irizatii trandafirii. E frumos fermecat, cu de toate pentru toti: capsunica, bombonica, visinica, intersectate la un volum moderat, care suna bine in carciumi de soi.

Davino Iacob rosu

49 lei

O supriza placuta din partea producatorului, care ofera prin Iacob rosu o calitate ce depaseste cu mult conditia de gama medie. Cabernetul se impleteste cu Feteasca Neagra intr-un mod deosebit de atragator.

Davino Monogram Feteasca Alba

55 lei

Monogram = Davino in straie noi, creatie proprie: aspect curat, fonturi cu totul originale, proportii bine asezate pe o eticheta care cu siguranta va castiga personalitate odata ce ne vom fi obisnuit toti cu ea. Este corespondenta Albei Valahice, eticheta usor uzata de trecerea timpului. Mesaj aproape monosilabic, (non)comunicare specifica liderilor de segment. Alcool –  13,2%, nas spre fructe verzi tari, pere, mere, zarzare, carcei, dar si o tusa de banana.

Davino Revelatio

89 lei

Evolutie impresionanta fata de momentul de lansare unidirectional si prea fructat. Acum intra pe fagasul care l-a consacrat, depasindu-se pe el insusi (fata de precedentele 3 vintageuri), prin notele afumate insotite de unele sobre, vegetale, lemn, ierburi, fructul venind doar in faza gustativa. Aciditate foarte buna, structura, alcool excelent integrat, chiar si la cald, are amplitudine si savoare.

Davino Rezerva Rosu
NOU!

Davino Rezerva Rosu

294 lei

Dupa ce ai adus sticla de Davino Rezerva Rosu acasa dai din coada ca Azorel pe langa ea cateva zile, sau saptamani, pregatindu-te psihic pentru momentul acela. Atunci pui ceasul sa sune devreme, imbraci straiele de soi, scoti tirbusonul cel scump si o desfaci cel tarziu pe la 4, sa te poti apuca de ea seara, la macar o ora dupa cina. Pentru ca sunt unele vinuri langa care orice ai punede mancare, distorsioneaza, chiar daca uneori pare ca mai pot trage in sus. Trebuie vazute virgine, goale, asa cum le-a gandit creatorul lor, iar Bogdan Costachescu a reusit cu Rezerva sa marcheze prima pozitie niste ani la rand, in opinia somelierilor VinMagazin. E un infanticid sa desfaci un Rezerva atat de repede? Asa pare la prima vedere, insa sper ca e momentul in care vinul s-a asezat, sta de suficient timp in sticla sa fie capabil sa se exprime, sa produca primele gangureli. Ideal e sa vezi cate o sticla la fiecare 6 luni de acum si pana.. hat departe, cand o apune macar 2007. Elementele sunt active, vulcanul inca tine jaratec sub crusta superficiala: notele vegetale inca nu s-au impacat cu cele de ciocolata si piper, iar lemnul nou sta la acelasi etaj cu fructul. Pare ca se naste un strat de bacon, altul de lemn dulce, peste altul de violete. Alcoolul s-a integrat bine de pe acum si acolo va ramane. Atacul pare simplu, light, insa dupa doua secunde toata greutatea vinului apasa pe limba si obraji. Extractivitatea face lichidul aproape masticabil, taninurile se infig in obraji si gingii, dupa care sunt spalate de aciditatea pe masura. Monstrul e dezlantuit, degeaba au trecut 5 ani peste el. Pariuri pe “futures”? De la 94 de puncte in sus. Cand? Greu de spus, insa apogeul nu vad sa apara peste mai putin de (inca) 5 ani.

Out Of Stock

Davino Sauvignon Blanc Monogram

56 lei

Monogram este succesorul vestitului Edition Limitee, cupaj de vinuri din vii vechi și noi. Arome vegetale, citrice sobre, fără inclinatiuni tropicale. Gustativ se ridica la nivelul SB-urilor de top care l-au precedat, ușor fumé, mai plăcut la cald, pentru ca la rece aciditatea pare prea acrisoara.