Tara
Nivel de zahar
Soiul de struguri
Bio
Puncte
Anul recoltei
Via Viticola Trilogie in alb
68 leiPasiunea dată de notele de fruct exotic de la Feteasca Albă, Echilibrul provenit de la tușele acid florale de Fetească Regală și unicitatea ce rezultă din onctuozitatea, catifelarea, finețea și post gustul lung și cremos, dat de Feteasca Neagră.
Via Viticola Petit Matei
Un vin de culoare roșu-rubiniu, limpede, la care aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie. Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, de un echilibru remarcabil care ascunde un corp puternic. În gustul lui se regăsesc note fructate și tonuri calde de vanilie.55 leiVia Viticola Rose vol II
46 leiSe exprimă elegant şi precis, printr-o combinaţie de arome, de la cele de zmeură, căpşune şi grapefruit, până la cele de piersică coaptă și flori albe de cireș. Gustul are profunzime şi o structură complexă de fructe coapte, susţinută de o mineralitate ridicată și post gust intens. A fost considerat cel mai bun rose din Romania, la Concursul National de profil, in care somelierii Vin Magazin au avut onoarea sa jurizeze.
Via Viticola Feteasca Neagra vol II
46 leiCea mai inalta treapta valorica a acestui soi, obtinuta in cramele Sarica Niculitel, este Caii de la Letea. Aproximativ 10% din cele mai bune vinuri sunt elaborate in Editia Limitata. Aceasta Feteasca Neagra prezinta arome pronuntate de prune uscate si tanini prietenosi, rotunjiti prin pastrarea in butoaie de stejar precum si o culoare intensa. Insoteste bine preparatele traditionale romanesti, carnea la gratar sau cuptor, dar si branzeturile.
Via Viticola Cabernet Sauvignon vol II
46 leiDupa cele 12 luni de maturare în baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.
Vin roșu rubiniu cu arome de cireșe negre și coacaze, cu note de catifelate de ciocolată. Gust plin și echilibrat, cu tanini bine integrați, urmat de un post gust remarcabil.
Via Viticola Sauvignon Blanc Fume vol II
46 leiSarica Sauvignon Blanc este un vin alb sec, corpolent, foarte expresiv si cu acciditate buna, cu arome discrete de grapefruit si fructul pasiunii. Se asocieaza armonios cu orice preparat din peste precum si carne slaba si branzeturi.
Via Viticola Aligote vol II
46 leiCand vorbim despre vin, Delta Dunarii si Viticola Sarica Niculitel devin sinonime. Vinurile Sarica sunt esenta Niculitelului!
Aligote este vinul emblematic pentru Delta Dunarii, iar Viticola Sarica Niculitel este taramul Aligote-ului in Romania. Aligote este un vin alb sec, acid cu arome discrete de flori de camp, acid, cu arome discrete de flori de camp, dar si de fructe confiate, care dau vinului note de armonie si echilibru. Se asocieaza armonios cu orice preparate din peste, precum si cu carne slaba si branzeturi.Temperatura optima de servire 8-10 grade Celsius.Via Viticola Red Paradox
Un vin de culoare roșu-rubiniu cu reflexe purpurii a cărui aromă este dominată de vișină, urmată de tonuri de fructe mai coapte și de note discrete de cafea, condiment și lemn. Are un gust intens, cu un corp puternic, cu o bună textură și tanini echilibrați.27 leiSarica Excellence Merlot
Merlot, într-un dialect vechi francez înseamnă “mierlă” și precum numele sau, vinul este încântător, elegant, stârnește emoții si pasiuni. Este al doilea cel mai răspândit soi plantat în lume (primul este Cabernet Sauvignon-ul), originar din Bordeaux și dacă „tatăl” este Cabernet Franc (ca si Cabernet Sauvignon), conform testelor ADN, “mama” este Magdeleine Noire des Charentes (ca și Malbec-ul), un soi stravechi, disparut.25 leiSarica Excellence Rose
Rosé-urile de la Sarica Niculițel surprind plăcut de fiecare dată, iar acest rosé obținut din Syrah si Cabernet Sauvignon nu face excepție. Obținut din struguri de foarte bună calitate, prelucrați la temperaturi mici, cu o macerare de scurtă durată la temperaturi scăzute pentru a obține fructozitatea mai accentuată, acest rosé a beneficiat de o fermentare la temperaturi de 12-14 °C ceea ce a ajutat la conservarea parții aromatice (la temperaturi mari de fermentare compușii aromatici se pierd ușor acestia fiind foarte volatili). Un vin rosé care te alintă cu încântătoarele arome florale, cu atingeri ușoare de condimente.25 leiSarica Excellence Sauvignon Blanc
Unicitatea Sauvignon Blanc-ului față de celălalte vinuri albe este data de aromele sale erbacee (ex. ardei gras, coacăze, ardei iute, iarba). Aceste arome provin din compușii aromatici numiți pirazine și sunt secretul gustului Sauvignon Blanc.25 leiSarica Excellence Aligote
Un vin care poate fi servit și ca „deschizător” al mesei, datorită acidității sale, Aligoté-ul poate să însoțească foarte bine întreaga masă, pe bună dreptate fiind considerat un vin de "cursă lungă".25 lei