Culoarea este un rosu rubiniu intens, tanar si carnos, intr-o nuanta sensibil mai intunecata decat majoritatea Pinot-urilor clasice. Olfactiv ne duce cu gandul la fructe rosii de padure, frunze uscate, coacaze albastre, cu un subton de piper verde si un fin praf de vanilie ce invaluie partitura. Mai degraba auster decat savuros, mai mult frantuzist decat romanesc. Gustativ ar trebui sa analizam in primul rand parametrii tehnici: foarte sec, aciditate vioaie, integrata in ansamblu, consistenta medie, specifica soiului, dar taninuri usor uscate, dand senzatii prafoase in final. Retronazal apar aromele din seturi nobile, aducand a fan uscat, grajd, piele tabacita, totul la o amplitudine notabila.
Penfolds Grange este un vin musculos, ferm si echilibrat, fara a fi masiv, cu structura densa si neintrerupta si un evantai incredibil de arome negre.
100 Puncte Parker:
”Evoluând încet, dar cu extraordinară grație și profunzime, vinul etalează un evantai incredibil de arome de fructe negre coapte, condimente, carne și pământ, cu o structură solidă care susține toată această frumusețe, în timp ce aromele inițial latente se fac simțite deplin în sfârșitul incredibil de lung, pentru a culmina cu experiența cu adevărat unică a unui Grange. Oh, da.”
2.989 lei
Adaugă în coș
VinMagazin
85
Ati adaugat cu succes acest produs in cos:
Crama Basilescu Feteasca Neagra Ingeri din micul Paris
Feteasca Neagra Ingeri a Cramei Basilescu a fost intotdeauna printre reperele de soi, chiar daca vizibilitatea pe piata nu mai e la fel de buna ca acum cativa ani. E un vin structurat, extractiv, cu arome de prune uscate, tomate si boia, complex, corpolent.
Budureasca Shiraz Origini are o culoare rosu inchis , cu arome condimentate de piper si cirese negre. Corpolent, cu gust de cirese coapte si note fine de condimente in postgust. Un vin cu bun potential de invechire. Fiind un soi cu note condimentate bine definite, este printre putinele vinuri ce poate fi asociat cu mancaruri mai picante: fripturi, mezeluri uscate, gratare si branzeturi maturate. Temperatura de servire: 18-20˚C.
Vin rosu cu un intens caracter de fructe negre, in special afine coapte. Bine structurat, corpolent, imbunatatit an de an. Racoveanu a ajuns incet-incet unul dintre vinurile rosii simbol ale Romaniei, chiar daca echipa de management a decis sa-l pastreze la un pret rezonabil.
Atentie, 2016 este, in opinia noastra, cel mai bun vin facut la Corcova de cand sunt pe piata, in epoca moderna. Chilipir pentru acest pret!
64 lei
Adaugă în coș
Ati adaugat cu succes acest produs in cos:
Domeniul Vladoi Dinastia Basarabilor Feteasca Neagra
Feteasca Neagra din Dobrogea incepe sa isi defineasca personalitatea la Domeniul Vladoi. Vinul este catifelat, dar bine structurat, corpolent, amplu si intens. Notele condimentate completeaza aromele fine de prune uscate si fructe rosii de padure bine coapte. Este alegerea potrivita pentru asocierea cu fripturi din carne de vita “in sange” pregatite pe jar sau carne de vanat mare preparata la cuptor, cu sosuri de fructe de padure.
46 lei
Adaugă în coș
Ati adaugat cu succes acest produs in cos:
Domeniul Vladoi Dinastia Basarabilor Cabernet Sauvignon
Nu de putine ori Cabernet Sauvignon-ul este considerat regele vinurilor rosii. Este un soi expresiv, masculin, ferm, puternic, exploziv, matur. In zona Murfatlarului, pe dealurile Siminocului, la Domeniul Vladoi, regasim un Cabernet Sauvignon evoluat, maturat 12 luni in baricuri de stejar, apoi invechit la sticla. Un vin cu un caracter aparte, i-am putea spune. Culoarea sa este de un rosu intens, rubiniu, cu reflexii caramizii, dandu-ne indicii clare de maturare si evolutie. Olfactiv, este catifelat, aromele dominante fiind cele de coacaze negre si mure, imbogatit cu note de cafea, vanilie si caramel. Gustul este puternic, totodata catifelat si fructat, fiind extractiv si cu tanini moi. Regasim si condimente, care-i confera o savoare aparte. Finalul este lung, fructat, cu note de condimente si lemn dulce, ce-l fac greu de uitat. Este recomandat in asocierea cu carne de vita frageda sau piept de rata cu sos de fructe de padure.
Corcova scoate din joben un cupaj de CS si M cu un design atragator, prin prisma simplitatii si a culorilor. DOC-CMD Mehedinti-Corcova, imbuteliat de vreo 2 ani, timp inca insuficient pentru Cab-ul naravas sa-si piarda notele vegetale. Culoare deep ruby, spre granat, „cuisoare”, lemn dulce, fructe negre, bacon – destul de complex. In gust prima loveste partea leguminoasa a Cab-ului, dupa care lucrurile se aseaza dupa chipul si asemanarea mirosului, ba chiar prelungesc orchestra cu niste ciocolata neagra. Tactil e placut, catifelat, desi taninurile mai puncteaza cate un upercut sub buza superioara. Nu e acel stil francez, bine definit in Syrah sau Pinot Noir, e mai aproape de stilul Dealu Mare, carnos, ce te duce cu gandul la solul fertil si chiar la o idee de Feteasca neagra.
Culoarea acestui vin este roșu-purpuriu iar aromele de fructe dulci de pădure, afine și cireșe negre amare, la care se adaugă, la final, note de cuișoare și piper. Gustativ, simțim și prospețimea taninurilor suple și perfect integrate, cu note suave de vanilie și scorțișoară.
“Cand am creat ANIMA GRAND RESERVE 2016, am ales cele mai bune butoaie din fiecare soi, pentru a obtine un vin complex, rafinat si generos. Prin maturarea in butoaie de stejar romanesc, timp de 12 luni, fiecare dintre cele patru soiuri isi aduce o nota personala, mai pregnanta sau mai subtila, insa scopul meu a fost ca vinul sa fie armonios, elegant si sa aiba un gust distinct”. - Aurelia Visinescu
Nota somelieri Vin Magazin: unul dintre cele mai reusite vinuri rosii ale momentului. A meritat sa asteptam 5 ani pentru a vedea o noua capodopera.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.