
Barolo DOCG “Essenze” Riserva
0 out of 5
230 lei
Categorie: Vin Rosu
Etichetă: Barolo DOCG "Essenze" Riserva
230 lei
Corcova scoate din joben un cupaj de CS si M cu un design atragator, prin prisma simplitatii si a culorilor. DOC-CMD Mehedinti-Corcova, imbuteliat de vreo 2 ani, timp inca insuficient pentru Cab-ul naravas sa-si piarda notele vegetale. Culoare deep ruby, spre granat, „cuisoare”, lemn dulce, fructe negre, bacon – destul de complex. In gust prima loveste partea leguminoasa a Cab-ului, dupa care lucrurile se aseaza dupa chipul si asemanarea mirosului, ba chiar prelungesc orchestra cu niste ciocolata neagra. Tactil e placut, catifelat, desi taninurile mai puncteaza cate un upercut sub buza superioara. Nu e acel stil francez, bine definit in Syrah sau Pinot Noir, e mai aproape de stilul Dealu Mare, carnos, ce te duce cu gandul la solul fertil si chiar la o idee de Feteasca neagra.
Anima Cabernet Sauvignon Aurelia Visinescu Sahateni
Se produce doar in anii foarte buni, fiind invechit in baricuri de 300 de litri timp de un an si jumatate, dupa care se rotunjeste cel putin inca un an la sticla, inainte de a fi oferit consumatorilor. Vin generos colorat, cu arome de coacaze si alte fructe negre de padure, indulcite de vanilia provenita din lemnul de stejar. Se serveste la 18 grade, alaturi de carne fripta sau branzeturi tari. Unul din marile Cab-uri ale momentului.
Selene, zeiţa lunii, dă denumirea gamei din care face parte acest vin şarmant, al cărui buchet aromatic încântă simţurile încă de la prima degustare. Sortimentul este obţinut din struguri Syrah maturi, culeşi din cele mai bune vii pe timp de noapte, pentru a proteja bogăţia aromelor de razele soarelui. Selene Syrah este un vin suav, catifelat şi expresiv, care se adresează în special persoanelor ce ştiu să aprecieze sortimentele elegante, cu profil aromatic intens.
Dupa ce ai adus sticla de Davino Rezerva Rosu acasa dai din coada ca Azorel pe langa ea cateva zile, sau saptamani, pregatindu-te psihic pentru momentul acela. Atunci pui ceasul sa sune devreme, imbraci straiele de soi, scoti tirbusonul cel scump si o desfaci cel tarziu pe la 4, sa te poti apuca de ea seara, la macar o ora dupa cina. Pentru ca sunt unele vinuri langa care orice ai punede mancare, distorsioneaza, chiar daca uneori pare ca mai pot trage in sus. Trebuie vazute virgine, goale, asa cum le-a gandit creatorul lor, iar Bogdan Costachescu a reusit cu Rezerva sa marcheze prima pozitie niste ani la rand, in opinia somelierilor VinMagazin. E un infanticid sa desfaci un Rezerva atat de repede? Asa pare la prima vedere, insa sper ca e momentul in care vinul s-a asezat, sta de suficient timp in sticla sa fie capabil sa se exprime, sa produca primele gangureli. Ideal e sa vezi cate o sticla la fiecare 6 luni de acum si pana.. hat departe, cand o apune macar 2007. Elementele sunt active, vulcanul inca tine jaratec sub crusta superficiala: notele vegetale inca nu s-au impacat cu cele de ciocolata si piper, iar lemnul nou sta la acelasi etaj cu fructul. Pare ca se naste un strat de bacon, altul de lemn dulce, peste altul de violete. Alcoolul s-a integrat bine de pe acum si acolo va ramane. Atacul pare simplu, light, insa dupa doua secunde toata greutatea vinului apasa pe limba si obraji. Extractivitatea face lichidul aproape masticabil, taninurile se infig in obraji si gingii, dupa care sunt spalate de aciditatea pe masura. Monstrul e dezlantuit, degeaba au trecut 5 ani peste el. Pariuri pe "futures"? De la 92 de puncte in sus. Cand? Greu de spus, insa apogeul nu vad sa apara peste mai putin de (inca) 5 ani.
Domeniul Vladoi Dinastia Basarabilor Feteasca Neagra
Feteasca Neagra din Dobrogea incepe sa isi defineasca personalitatea la Domeniul Vladoi. Vinul este catifelat, dar bine structurat, corpolent, amplu si intens. Notele condimentate completeaza aromele fine de prune uscate si fructe rosii de padure bine coapte. Este alegerea potrivita pentru asocierea cu fripturi din carne de vita “in sange” pregatite pe jar sau carne de vanat mare preparata la cuptor, cu sosuri de fructe de padure.
Vérité La Joie este un vin ce dezvolta arome puternice de coacaze negre, fructe negre coapte, pamant de padure si boabe de cafea.100 Puncte Parker!”La Joie 2013 este un asamblaj de 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Cu o bogăție extraordinară de arome de grafit, lemn de cedru, cărbune, crème de cassis și pământ de pădure, s-ar putea să avem de-a face cu un vin care va rezista peste 50 de ani. Are gustul unui premier cru din Pauillac și o bogăție și o complexitate uluitoare.”
100 Puncte Parker!
”Unul dintre cele mai profunde vinuri făcute de Christian Moueix în strălucita sa carieră oenologică. Vinul exhibă note de lemn de cedru, pământ de pădure, sol argilos și o abundență de arome de mure și coacăze negre. De o culoare purpurie aproape opacă, super-pur și intens, vinul are aciditatea scăzută, dar tanini copți, perceptibili. Un vin care va ține 30-40 de ani.”Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.