Château de Saint Cosme Côte Rôtie
253 lei
Corp mediu spre plin, cu o senzație gustativă catifelată seducătoare, tanini suplii și sfârșit lung. Destinat să devină o frumusețe de vin.
253 lei
Corp mediu spre plin, cu o senzație gustativă catifelată seducătoare, tanini suplii și sfârșit lung. Destinat să devină o frumusețe de vin.
Corcova scoate din joben un cupaj de CS si M cu un design atragator, prin prisma simplitatii si a culorilor. DOC-CMD Mehedinti-Corcova, imbuteliat de vreo 2 ani, timp inca insuficient pentru Cab-ul naravas sa-si piarda notele vegetale. Culoare deep ruby, spre granat, „cuisoare”, lemn dulce, fructe negre, bacon – destul de complex. In gust prima loveste partea leguminoasa a Cab-ului, dupa care lucrurile se aseaza dupa chipul si asemanarea mirosului, ba chiar prelungesc orchestra cu niste ciocolata neagra. Tactil e placut, catifelat, desi taninurile mai puncteaza cate un upercut sub buza superioara. Nu e acel stil francez, bine definit in Syrah sau Pinot Noir, e mai aproape de stilul Dealu Mare, carnos, ce te duce cu gandul la solul fertil si chiar la o idee de Feteasca neagra.
Opus One este un vin urias la nivel mondial, o icoana vie a oenologiei. A demonstrat in ultimii ani ca si in America se poate face un asamblaj de soiuri bordoleze care sa fie cotat la sau spre perfectiune de majoritatea marilor critici de vinuri - 2013 are 100p James Suckling. Dezvolta arome proaspete de fructe, ierburi de Provence, frunze de dafin si coacaze. Este poate cel mai bun vin pe care il vei bea vreodata...
Disponibili mai multi ani de recolta.Dinastia Budureasca a lansat al saptelea nobil, cel din 2016, plamadit din aceleasi ingrediente: Cabernet, Pinot Noir, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra. Are 14,5% alcool, iar Donnelly il lauda ca provine dintr-unul din cei mai buni ani de rosii din zona Mizil - Vadu Sapat. Nota dominanta este de tinerete, reflectata in impresia de iod, de miez de nuca noua, acoperit pe alocuri de cafea, diverse fructe rosii si negre de padure, cirese amare, lemn dulce. Se vede clar ca fructul a fost la maturitate cand si-a inceputul lungul drum catre noi, trecand prin diferite forme. Descrierea este a vinului aerisit 24h la frigider - aka am scos cam 80ml si i-am pus superficial dopul la loc. Acest procedeu mi s-a parut necesar, pentru ca vinul pare proaspat in faza imediat dupa deschidere.
Vérité La Joie este un vin ce dezvolta arome puternice de coacaze negre, fructe negre coapte, pamant de padure si boabe de cafea.100 Puncte Parker!”La Joie 2013 este un asamblaj de 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Cu o bogăție extraordinară de arome de grafit, lemn de cedru, cărbune, crème de cassis și pământ de pădure, s-ar putea să avem de-a face cu un vin care va rezista peste 50 de ani. Are gustul unui premier cru din Pauillac și o bogăție și o complexitate uluitoare.”
Budureasca Origini Reserve 2014 are o culoare rosu inchis, cu arome intense de fructe negre de padure si condimente.Corpolent, cu gust de cirese negre, cu note fine de vanilie si caramel, ce confera acestui vin un final lung, placut.Un vin cu un bun potential de invechire, in opinia noastra cel mai bun rosu de la Premiile de Excelenta Vinul.ro 2017.
Anima Cabernet Sauvignon Aurelia Visinescu Sahateni
Se produce doar in anii foarte buni, fiind invechit in baricuri de 300 de litri timp de un an si jumatate, dupa care se rotunjeste cel putin inca un an la sticla, inainte de a fi oferit consumatorilor. Vin generos colorat, cu arome de coacaze si alte fructe negre de padure, indulcite de vanilia provenita din lemnul de stejar. Se serveste la 18 grade, alaturi de carne fripta sau branzeturi tari. Unul din marile Cab-uri ale momentului.
Budureasca Shiraz Origini are o culoare rosu inchis , cu arome condimentate de piper si cirese negre. Corpolent, cu gust de cirese coapte si note fine de condimente in postgust. Un vin cu bun potential de invechire. Fiind un soi cu note condimentate bine definite, este printre putinele vinuri ce poate fi asociat cu mancaruri mai picante: fripturi, mezeluri uscate, gratare si branzeturi maturate. Temperatura de servire: 18-20˚C.
Vin rosu cu un intens caracter de fructe negre, in special afine coapte. Bine structurat, corpolent, imbunatatit an de an. Racoveanu a ajuns incet-incet unul dintre vinurile rosii simbol ale Romaniei, chiar daca echipa de management a decis sa-l pastreze la un pret rezonabil.
Atentie, 2016 este, in opinia noastra, cel mai bun vin facut la Corcova de cand sunt pe piata, in epoca moderna. Chilipir pentru acest pret!Culoarea acestui vin este roșu-purpuriu iar aromele de fructe dulci de pădure, afine și cireșe negre amare, la care se adaugă, la final, note de cuișoare și piper. Gustativ, simțim și prospețimea taninurilor suple și perfect integrate, cu note suave de vanilie și scorțișoară.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.