Château Ksara, Vallée de La Bekaa, Le Souverain
235 lei
235 lei
Budureasca Shiraz Origini are o culoare rosu inchis , cu arome condimentate de piper si cirese negre. Corpolent, cu gust de cirese coapte si note fine de condimente in postgust. Un vin cu bun potential de invechire. Fiind un soi cu note condimentate bine definite, este printre putinele vinuri ce poate fi asociat cu mancaruri mai picante: fripturi, mezeluri uscate, gratare si branzeturi maturate. Temperatura de servire: 18-20˚C.
Vinul se prezintă cu o culoare rubinie cu evidente și plăcute reflexe purpurii. La rotirea paharului este consistent iar lăcrimarea armonioasă și constantă. Olfactul este dominat de fructe de pădure mature. Tipic soiului de Fetească Neagră se resimt note de prune uscate ușor afumate, cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre.
Vérité La Joie este un vin ce dezvolta arome puternice de coacaze negre, fructe negre coapte, pamant de padure si boabe de cafea.100 Puncte Parker!”La Joie 2013 este un asamblaj de 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Cu o bogăție extraordinară de arome de grafit, lemn de cedru, cărbune, crème de cassis și pământ de pădure, s-ar putea să avem de-a face cu un vin care va rezista peste 50 de ani. Are gustul unui premier cru din Pauillac și o bogăție și o complexitate uluitoare.”
Opus One este un vin urias la nivel mondial, o icoana vie a oenologiei. A demonstrat in ultimii ani ca si in America se poate face un asamblaj de soiuri bordoleze care sa fie cotat la sau spre perfectiune de majoritatea marilor critici de vinuri - 2013 are 100p James Suckling. Dezvolta arome proaspete de fructe, ierburi de Provence, frunze de dafin si coacaze. Este poate cel mai bun vin pe care il vei bea vreodata...
Disponibili mai multi ani de recolta.Budureasca Origini Reserve 2014 are o culoare rosu inchis, cu arome intense de fructe negre de padure si condimente.Corpolent, cu gust de cirese negre, cu note fine de vanilie si caramel, ce confera acestui vin un final lung, placut.Un vin cu un bun potential de invechire, in opinia noastra cel mai bun rosu de la Premiile de Excelenta Vinul.ro 2017.
Corcova scoate din joben un cupaj de CS si M cu un design atragator, prin prisma simplitatii si a culorilor. DOC-CMD Mehedinti-Corcova, imbuteliat de vreo 2 ani, timp inca insuficient pentru Cab-ul naravas sa-si piarda notele vegetale. Culoare deep ruby, spre granat, „cuisoare”, lemn dulce, fructe negre, bacon – destul de complex. In gust prima loveste partea leguminoasa a Cab-ului, dupa care lucrurile se aseaza dupa chipul si asemanarea mirosului, ba chiar prelungesc orchestra cu niste ciocolata neagra. Tactil e placut, catifelat, desi taninurile mai puncteaza cate un upercut sub buza superioara. Nu e acel stil francez, bine definit in Syrah sau Pinot Noir, e mai aproape de stilul Dealu Mare, carnos, ce te duce cu gandul la solul fertil si chiar la o idee de Feteasca neagra.
Domeniul Vladoi Dinastia Basarabilor Cabernet Sauvignon
Dupa ce ai adus sticla de Davino Rezerva Rosu acasa dai din coada ca Azorel pe langa ea cateva zile, sau saptamani, pregatindu-te psihic pentru momentul acela. Atunci pui ceasul sa sune devreme, imbraci straiele de soi, scoti tirbusonul cel scump si o desfaci cel tarziu pe la 4, sa te poti apuca de ea seara, la macar o ora dupa cina. Pentru ca sunt unele vinuri langa care orice ai punede mancare, distorsioneaza, chiar daca uneori pare ca mai pot trage in sus. Trebuie vazute virgine, goale, asa cum le-a gandit creatorul lor, iar Bogdan Costachescu a reusit cu Rezerva sa marcheze prima pozitie niste ani la rand, in opinia somelierilor VinMagazin. E un infanticid sa desfaci un Rezerva atat de repede? Asa pare la prima vedere, insa sper ca e momentul in care vinul s-a asezat, sta de suficient timp in sticla sa fie capabil sa se exprime, sa produca primele gangureli. Ideal e sa vezi cate o sticla la fiecare 6 luni de acum si pana.. hat departe, cand o apune macar 2007. Elementele sunt active, vulcanul inca tine jaratec sub crusta superficiala: notele vegetale inca nu s-au impacat cu cele de ciocolata si piper, iar lemnul nou sta la acelasi etaj cu fructul. Pare ca se naste un strat de bacon, altul de lemn dulce, peste altul de violete. Alcoolul s-a integrat bine de pe acum si acolo va ramane. Atacul pare simplu, light, insa dupa doua secunde toata greutatea vinului apasa pe limba si obraji. Extractivitatea face lichidul aproape masticabil, taninurile se infig in obraji si gingii, dupa care sunt spalate de aciditatea pe masura. Monstrul e dezlantuit, degeaba au trecut 5 ani peste el. Pariuri pe "futures"? De la 92 de puncte in sus. Cand? Greu de spus, insa apogeul nu vad sa apara peste mai putin de (inca) 5 ani.
Anima Cabernet Sauvignon Aurelia Visinescu Sahateni
Se produce doar in anii foarte buni, fiind invechit in baricuri de 300 de litri timp de un an si jumatate, dupa care se rotunjeste cel putin inca un an la sticla, inainte de a fi oferit consumatorilor. Vin generos colorat, cu arome de coacaze si alte fructe negre de padure, indulcite de vanilia provenita din lemnul de stejar. Se serveste la 18 grade, alaturi de carne fripta sau branzeturi tari. Unul din marile Cab-uri ale momentului.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.