Budureasca Origini Oro Manisa este de culoare galben pai, si are arome predominant florale, intrepatrunse usor de notele fructate si de vanilie la care a contribuit Chardonnay-ul. Gust complex, plin, dominat de arome puternice de pere si ananas sustinute de o corpolenta buna. Postgustul aduce in final o nota fina de vanilie si stejar afumat. Vinul provine exclusiv din must ravac (strugurii nu au fost presati).
Licorna Serafim Sauvignon Blanc are parfum de iarbă proaspăt tăiată, soc și salcâm, în combinație cu nuanțe dulci de pere galbene. Un vin corpolent, mineral, revigorant și proaspăt.
Nas intens, frumos, floral, însoțit de note fructuoase (mere, pere dar și fructe exotice – mango, papaya), postgust mediu, susținut de o proaspețime atrăgătoare, cu nuanțe de citrice pe final.
Monogram este succesorul vestitului Edition Limitee, cupaj de vinuri din vii vechi și noi. Arome vegetale, citrice sobre, fără inclinatiuni tropicale. Gustativ se ridica la nivelul SB-urilor de top care l-au precedat, ușor fumé, mai plăcut la cald, pentru ca la rece aciditatea pare prea acrisoara.
Miros de primavara, cu flori si fructe in parg, deschis, onest, patrunzator. Gustativ cele doua soiuri s-au imbinat excelent, Chardonnay-ul aducand maretia regelui – gras, plin de bijuterii, pretios, fin parfumat – iar SB-ul directia precisa si rationamentul firii. Aromele sunt absolut superbe, nu prea intense, bine balansate, cu fructe crude si coapte in acelasi timp parfumate de flori albe.
Licorna Serafim Feteasca Alba miroase a flori de viță de vie într-un complex de liliac alb, crin, micșunea, flori care își exprimă mirosul noaptea; tipicitate, corpolenta, mineralitate, echilibru. O interpretare viguroasa dar in acelasi timp armonioasa a soiului romanesc.
În podgoria din Podișurile Moldovei, Grasa era cunoscută din vremea în care Hârlău era un târg înfloritor. Se povestește că însuși paharnicul vremii servea domnitorului Ștefan cel Mare, în cupe de argint, licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piața Roșie, redată grafic în etichetă, definește arta sub diferitele ei forme. Astăzi, vinificarea în sec, propune degustătorului un vin cu rară complexitate aromatică, respectând tradiția și tipicitatea soiului.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.