Vermut Martini Rosso
52 lei
Creat pentru prima data in anul 1863 de catre Martini, Martini Rosso este un vermut autentic: natural, elegant si revigorant folosit in prepararea celor mai bune cocktailuri.
52 lei
Creat pentru prima data in anul 1863 de catre Martini, Martini Rosso este un vermut autentic: natural, elegant si revigorant folosit in prepararea celor mai bune cocktailuri.
Selene, zeiţa lunii, dă denumirea gamei din care face parte acest vin şarmant, al cărui buchet aromatic încântă simţurile încă de la prima degustare. Sortimentul este obţinut din struguri Syrah maturi, culeşi din cele mai bune vii pe timp de noapte, pentru a proteja bogăţia aromelor de razele soarelui. Selene Syrah este un vin suav, catifelat şi expresiv, care se adresează în special persoanelor ce ştiu să aprecieze sortimentele elegante, cu profil aromatic intens.
Culoarea este un rosu rubiniu intens, tanar si carnos, intr-o nuanta sensibil mai intunecata decat majoritatea Pinot-urilor clasice. Olfactiv ne duce cu gandul la fructe rosii de padure, frunze uscate, coacaze albastre, cu un subton de piper verde si un fin praf de vanilie ce invaluie partitura. Mai degraba auster decat savuros, mai mult frantuzist decat romanesc. Gustativ ar trebui sa analizam in primul rand parametrii tehnici: foarte sec, aciditate vioaie, integrata in ansamblu, consistenta medie, specifica soiului, dar taninuri usor uscate, dand senzatii prafoase in final. Retronazal apar aromele din seturi nobile, aducand a fan uscat, grajd, piele tabacita, totul la o amplitudine notabila.
Domeniul Vladoi Pivnita Basarabilor Feteasca Neagra
Domeniile Săhăteni Aurelia Visinescu Karakter Cabernet Sauvignon
Un vin de o culoare intensa, arome de fructe de padure, prune uscate si o nota de vanilie, ce provine de la invechirea in baricul din stejar romanesc. Gustul evolueaza de la zmeura la cirese negre bine coapte, urmat de un final lung in care se contopesc note de tabac, cafea si scortisoara.
Anima Cabernet Sauvignon Aurelia Visinescu Sahateni
Se produce doar in anii foarte buni, fiind invechit in baricuri de 300 de litri timp de un an si jumatate, dupa care se rotunjeste cel putin inca un an la sticla, inainte de a fi oferit consumatorilor. Vin generos colorat, cu arome de coacaze si alte fructe negre de padure, indulcite de vanilia provenita din lemnul de stejar. Se serveste la 18 grade, alaturi de carne fripta sau branzeturi tari. Unul din marile Cab-uri ale momentului.
Dupa ce ai adus sticla de Davino Rezerva Rosu acasa dai din coada ca Azorel pe langa ea cateva zile, sau saptamani, pregatindu-te psihic pentru momentul acela. Atunci pui ceasul sa sune devreme, imbraci straiele de soi, scoti tirbusonul cel scump si o desfaci cel tarziu pe la 4, sa te poti apuca de ea seara, la macar o ora dupa cina. Pentru ca sunt unele vinuri langa care orice ai punede mancare, distorsioneaza, chiar daca uneori pare ca mai pot trage in sus. Trebuie vazute virgine, goale, asa cum le-a gandit creatorul lor, iar Bogdan Costachescu a reusit cu Rezerva sa marcheze prima pozitie niste ani la rand, in opinia somelierilor VinMagazin. E un infanticid sa desfaci un Rezerva atat de repede? Asa pare la prima vedere, insa sper ca e momentul in care vinul s-a asezat, sta de suficient timp in sticla sa fie capabil sa se exprime, sa produca primele gangureli. Ideal e sa vezi cate o sticla la fiecare 6 luni de acum si pana.. hat departe, cand o apune macar 2007. Elementele sunt active, vulcanul inca tine jaratec sub crusta superficiala: notele vegetale inca nu s-au impacat cu cele de ciocolata si piper, iar lemnul nou sta la acelasi etaj cu fructul. Pare ca se naste un strat de bacon, altul de lemn dulce, peste altul de violete. Alcoolul s-a integrat bine de pe acum si acolo va ramane. Atacul pare simplu, light, insa dupa doua secunde toata greutatea vinului apasa pe limba si obraji. Extractivitatea face lichidul aproape masticabil, taninurile se infig in obraji si gingii, dupa care sunt spalate de aciditatea pe masura. Monstrul e dezlantuit, degeaba au trecut 5 ani peste el. Pariuri pe "futures"? De la 92 de puncte in sus. Cand? Greu de spus, insa apogeul nu vad sa apara peste mai putin de (inca) 5 ani.
Vérité La Joie este un vin ce dezvolta arome puternice de coacaze negre, fructe negre coapte, pamant de padure si boabe de cafea.100 Puncte Parker!”La Joie 2013 este un asamblaj de 71% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 8% Cabernet Franc și 5% Petit Verdot. Cu o bogăție extraordinară de arome de grafit, lemn de cedru, cărbune, crème de cassis și pământ de pădure, s-ar putea să avem de-a face cu un vin care va rezista peste 50 de ani. Are gustul unui premier cru din Pauillac și o bogăție și o complexitate uluitoare.”
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.