fbpx
show blocks helper

Tara

Producator

Nivel de zahar

Soiul de struguri

Bio

Anul recoltei

  • 92
    Ati adaugat cu succes acest produs in cos:

    Davino Rezerva Rosu

    Davino Rezerva Rosu
    Popular
    Davino Rezerva Rosu
    0 out of 5

    Davino Rezerva Rosu

    Dupa ce ai adus sticla de Davino Rezerva Rosu acasa dai din coada ca Azorel pe langa ea cateva zile, sau saptamani, pregatindu-te psihic pentru momentul acela. Atunci pui ceasul sa sune devreme, imbraci straiele de soi, scoti tirbusonul cel scump si o desfaci cel tarziu pe la 4, sa te poti apuca de ea seara, la macar o ora dupa cina. Pentru ca sunt unele vinuri langa care orice ai punede mancare, distorsioneaza, chiar daca uneori pare ca mai pot trage in sus. Trebuie vazute virgine, goale, asa cum le-a gandit creatorul lor, iar Bogdan Costachescu a reusit cu Rezerva sa marcheze prima pozitie niste ani la rand, in opinia somelierilor VinMagazin. E un infanticid sa desfaci un Rezerva atat de repede? Asa pare la prima vedere, insa sper ca e momentul in care vinul s-a asezat, sta de suficient timp in sticla sa fie capabil sa se exprime, sa produca primele gangureli. Ideal e sa vezi cate o sticla la fiecare 6 luni de acum si pana.. hat departe, cand o apune macar 2007. Elementele sunt active, vulcanul inca tine jaratec sub crusta superficiala: notele vegetale inca nu s-au impacat cu cele de ciocolata si piper, iar lemnul nou sta la acelasi etaj cu fructul. Pare ca se naste un strat de bacon, altul de lemn dulce, peste altul de violete. Alcoolul s-a integrat bine de pe acum si acolo va ramane. Atacul pare simplu, light, insa dupa doua secunde toata greutatea vinului apasa pe limba si obraji. Extractivitatea face lichidul aproape masticabil, taninurile se infig in obraji si gingii, dupa care sunt spalate de aciditatea pe masura. Monstrul e dezlantuit, degeaba au trecut 5 ani peste el. Pariuri pe "futures"? De la 92 de puncte in sus. Cand? Greu de spus, insa apogeul nu vad sa apara peste mai putin de (inca) 5 ani.

    310 lei
  • 0 out of 5

    ChateauNeuf du Pape Hauts des Coteaux

    Chateauneuf du Pape Hauts de Coteaux este un "GSM" ce provine de pe culmile dealurilor cu pietricele rotunjite cum sunt în cea mai mare parte în Courthezon, Bedarrides și Sorgues. Vine din vii de 60 de ani de pe cele mai bune parcele, cu randamente reduse (mai putin de 30 hl pe hectar), unde se obține concentrația maximă, dar si o complexitate de exceptie. Este invechit în baricuri clasice, ce îmbogățesc intregul cu aromele de vanilie, note dulci. Taninurile sunt farata foarte bine, netede și matasoase, iar finalul lung este picant și elegant. Merge de minune cu un muschi file in sos de fructe de padure, dar si cu branzeturi fine. In ultimii 4 ani a luat medalii de AUR la toate concursurile in care a participat si minim 90-92 de puncte de la critici independenti.

    155 lei
  • 0 out of 5

    Bodegas Protos Reserva

    Protos Reserva este un vin elegant, complex și cu un caracter puternic, care-si va lăsa cu siguranță amprenta asupra oricui îl gustă.

    Vine din vii plantate acum mai bine de 50 de ani, cu un randament scăzut, de doar 2.500 kg / ha.Caracteristici: ● Recoltare manuală. ● Macerarea la contact cu pielea rece și fermentarea controlată între 26ºC / 28ºC în cuve din oțel inoxidabil timp de 21 de zile cu scufundare zilnică.Innobilare: 18 luni în butoaie franceze și americane si cel putin 24 de luni în sticlă, pana sa fie pus pe piata.Nas: nas intens de fructe negre, lichior, prăjit ușor, vanilie, condimente, note minerale și balsamice.Gust: aciditate bună, cu echilibru mare intre fruct și stejar. Finisaj persistent și armonios.Cu ce l-am bea: carne roșie, bucate cu trufe, carne afumată și pește, proteine cu sosuri grele, brânzeturi mature.Temperatura de servire: 17 - 18ºC, cu rezultate superioare daca e decantat.92 de puncte Wine Spectator!
    145 lei
  • 0 out of 5

    Bodegas Protos Crianza

    Protos Crianza vă face să gustați „terroirul” din Ribera del Duero în fiecare înghițitură, ducându-vă intr-o călătorie într-un taram atemporal.

    Vine din vii plantate în urmă cu 30 și 35 de ani, cu randament scăzut, de 5.000 kg / ha.

    E maturat 14 luni în butoaie franceze și americanesi inca 14 luni în sticlă.

    Culoare: Culoare granat cu margine purpurie, care indică tinerețe.

    Nas: Intensitate aromatică ridicată, cu aromă de fructe coapte bine asamblate cu lemn care se transforma in arome de mirodenii și note plăcute prăjite.

    Gust: Este un vin învăluitor, gustos, echilibrat, cu finețe și maturitate plăcută.

    Asocieri culinare indraznete: carne și legume la grătar, carpaccio, venison, fabada (tocană de fasole asturiană), chorizo, șuncă iberică, creveți cu usturoi, midii.

    Temperatura de servire: 15 - 16ºC.

    92 de puncte Suckling.

    91 de puncte Tim Atkin MW!

    99 lei
  • 92
    Ati adaugat cu succes acest produs in cos:

    Riesling Kunstler Hochheimer Reichestal Kabinett

    Riesling Kunstler Hochheimer Reichestal Kabinett
    Riesling Kunstler Hochheimer Reichestal Kabinett
    0 out of 5

    Riesling Kunstler Hochheimer Reichestal Kabinett

    Un Kabinett fructat, cu un joc fin acid-dulce. Aciditatea proaspătă este in echilibru cu dulceața fructelor opulente. Mari vinuri.

    84 lei
  • 0 out of 5

    La Jara Prosecco DOC Brut

    45 lei
  • 0 out of 5

    Burgo Viejo Blanco

    Destul de galonat acest Viura al celor de la Burgo Viejo, crama aflata in extremitatea estica a regiunii Rioja. 92 Suckling si un argint la Berlin nu-i putin lucru. A fost tinut pe drojdii - sur lie - timp de trei luni dupa incheierea fermentatiei, pentru un plus de complexitate si corp, aduse peste aciditatea usor peste medie. Alcoolul moderat il recomanda a fi consumat si pe parcursul zilei, mai ales ca si setul aromatic dominant este de mar verde, tulpini vegetale si zarzare in parg. Nu e un vin "necopt", dimportiva, fructul zemos este prezent din plin, mai ales in plan gustativ, are echilibru si personalitate. Trebuie doar sa treci de primele 2-3 guri pentru o prietenie de durata.

    37 lei