Tara
Producator
Nivel de zahar
Bio
Puncte
Anul recoltei
Domeniul Coroanei Segarcea Minima Moralia Daruire
77 leiLa prima vedere, este un vin care debuteaza timid, cu tonuri inchise, de smochine uscate si lemn, pamant reavan si intunecimi de cerneala. Imediat insa, isi descopera rapid si nuantele de gemuri si fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai putin sesizabile care contribuie la completarea intregului: tabac, piele fina, piperuri si condimente, un strop de vanilie si o aluzie imperceptibila la fructe exotice. Gustul pare o confruntare intre tinerete si maturitate, cu taninurile bine dozate si perfect integrate dand greutate si balans in fata unei aciditati tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.
Domeniul Coroanei Segarcea Minima Moralia Respect
Inca de la primul contact, cupajul dezvaluie profunzime si complexitate, pornind de la arome mature de rom si nuca de cocos, dezvoltandu-se apoi in nuante de fructe de padure rosii, miez de nuca verde, alune proaspat prajite si condimente. Gustul confirma pe deplin senzatiile deja ghicite, cu fructe rosii in prim plan, insa cu o sumedenie de nuante secundare care aduc tuse fine – cacao, condimente, fructe uscate, dulceata de capsuni si zmeura bine coapta. Postgustul extrem de lung si de placut este dominat de prospetime.77 leiDomeniul Coroanei Segarcea Principesa Margareta Rosu
75 leiPentru a stabili un punct de plecare trebuie reamintit ca precedentele doua editii, 2008 si 2009, au primit 90 de puncte Wine Advocate (Robert Parker), nivel neegalat deocamdata de vinuri de la alte crame romanesti. Este un monocepage, Marselan, 14% alcool, pret neschimbat, cu variatiuni destul de mari, in functie de sursa de achizitie, producatorul fiind vestit printre actuali si/sau fosti parteneri pentru conditiile stricte de colaborare. Culoare rosu rubiniu intens, cu accente granat nu foarte bright, iz vegetal in prima faza (chiar daca implineste in curand 6 ani de la facere), diminuat semnificativ daca aerisim in decanter o ora, dand voie fructului sa vina in prim plan. La sticla are doar 2-3 luni, dar lemnul de calitate a imprimat deja note incipente de piele si "forest floor". Se mai aud aluzii minerale care dau o nota de prospetime si naturalete vinului, amanunte care il diferentiaza de alte vinuri scumpe romanesti care par ca alearga pe steroizi. Foarte bun echilibrul, amplitudinea, persistenta dupa inghitire, integrarea alcoolului, savoarea, finetea tactila.