fbpx

Termeni si conditii

Termeni si conditii

Proprietarul care administreaza site-ul www.vinmagazin.ro va fi denumit in continuare VinMagazin. Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. VinMagazin isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Întregul continut al site-ului, respectiv, imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica, programe si alte date – este proprietatea VinMagazin si a furnizorilor sai si este aparat de Legea Dreptului de Autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al VinMagazin a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

VinMagazin asigura utilizatorilor acces limitat, in interes personal, pe site-ul sau si nu le confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera fara acordul prealabil scris al acestuia.

Produsele si serviciile sunt oferite in forma in care acestea sunt livrate de la producator sau importator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. VinMagazin nu ofera nici o garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propriul risc. VinMagazin nu poate garanta disponibilitatea tuturor produselor prezentate, in ciuda eforturilor de a actualiza constant lista de produse si caracteristicile acestora. 

Imaginile publicate pe site au titlu informativ, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (eticheta, an de recolta, culoare, aspect, etc.). VinMagazin si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile produselor fara o notificare prealabila.

VinMagazin nu raspunde de eventualele defecte ale produselor cumparate de pe site. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de catre VinMagazin oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de la acest client.
Indiferent de modul de transmitere a comenzii (pe site, prin e-mail, telefonic, prin alta metoda) acceptarea acestei comenzi, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare cumparare se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul VinMagazin, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci nu semnifica incheierea contractului la distanta.

Preturile prezentate includ TVA, insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres acest lucru. Pretul de achizitie tiparit pe factura sau bon fiscal va fi acelasi cu cel comunicat in momentul confirmarii comenzii. Nu exista o valoare minima a comenzii.

Produsele din comenzile cu ridicare de la sediu si neachitate online sunt pastrate timp de 2 zile lucratoare dupa confirmarea disponibilitatii lor in stoc catre client. Dupa acest termen, ne rezervam dreptul de a le vinde sau a le returna furnizorilor. Produsele din comenzi achitate in avans vor fi pastrate timp de 4 zile lucratoare, iar in cazul neprezentarii pentru ridicare vor fi anulate, iar contravaloarea lor returnata.

Livrarea produselor este nationala, in limita ariei de acoperire a partenerilor, firme de curierat. VinMagazin isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

Pentru comenzi mai mari de 350 de lei livrarea produselor este gratuita indiferent de destinatia nationala aleasa. In Bucuresti este suficienta o comanda minima de 200 de lei pentru a beneficia de transport gratuit. Sub aceste praguri exista o taxa unica de curierat de 25 de lei pe comanda.

Pentru comenzile mari in volum si greutate, se poate percepe plata unor costuri suplimentare de transport chiar daca valoarea comenzii este peste pragurile specificate.
VinMagazin isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de el, care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii romanesti.

În cazul in care clientul nu este gasit la adresa comunicata in comanda si nu poate fi contactat telefonic pentru livrare, produsul va fi returnat la sediu, iar comanda poate fi anulata. O eventuala noua livrare se va face contra-cost, indiferent de valoarea produselor comandate.

Plata produselor se va efectua la livrare sau in avans, daca personalul VinMagazin solicita acest lucru.

Utilizatorii care viziteaza site-ul VinMagazin.ro pot face comentarii la adresa acestuia si a produselor pe care la ofera, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. VinMagazin isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii de orice natura, dar in mod special cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.
VinMagazin nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site.

Site-ul este gazduit de serverele unei terte firme. Societatea ce opereaza site-ul VinMagazin.ro nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari. Totodata nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului.
VinMagazin nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe site-ul VinMagazin.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii lor.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.
Astfel produsele pot fi returnate, cu conditia integritatii acestora (zgarieturi etichete, crapaturi, capisoane deformate, rupte, pete, urme de lovire, dopuri iesite, etc), nu mai tarziu de 14 de zile lucratoare de la data primirii produselor de la firma de curierat. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile de la retur.
Cererile de returnare se trimit pe mail si trebuie sa cuprinda datele de identificare ale produsului si ale persoanei care l-a achizitionat.

Termenii si conditiile se supun legilor romanesti. Eventualele litigii aparute intre VinMagazin si utilizatori / clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de pe raza municipiului Bucuresti.